Πολιτική

Υποψήφιοι δήμαρχοι.

Οι τελευταίες δημαρχιακές εκλογές έγιναν το Δεκέμβρη του 2016.

Εκτός απροόπτου οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το Δεκέμβρη του 2021, δηλαδή σε διάστημα δύο και κάτι χρόνων από σήμερα. Η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης επικεντρώθηκε στη μετάθεση των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης κατά δυόμισι χρόνια για να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Προϋπόθεση αυτής της αναβολής ήταν η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και η μείωση του αριθμού των ελεύθερων δήμων από 30 σε 15. Για την επαρχία της Πάφου η προσπάθεια ήταν να απορροφηθεί η Γεροσκήπου από το Δήμο Πάφου και η επαρχία να παραμείνει με μόνο τρεις δήμους, Πάφου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς.

Πολλοί είναι όσοι πιστεύουν ότι η διάλυση του δήμου Γεροσκήπου και πολλών άλλων δήμων ανά το παγκύπριο δεν πρόκειται να επιτύχει αφού οι τοπικές αντιδράσεις αυξάνονται. Σαν αποτέλεσμα η σημερινή κυβέρνηση, υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος, δεν πιστεύω ότι θα προωθήσει το θέμα. Έτσι ο κάθε δήμος παραμένει στο ”βασίλειο” του ανέπαφος.

Οι διεργασίες για τις επόμενες τοπικές εκλογές κάνουν την εμφάνιση τους δειλά – δειλά αφού για το δήμο της Πάφου είναι γνωστός ο κυρίως ανθυποψήφιος του σημερινού δημάρχου και προέρχεται από το Δήκο ενώ την ίδια στιγμή προβλέπεται ότι θα είναι πέραν των δύο οι υποψήφιοι. Περίπου ξεκάθαρη είναι και η εικόνα στο δήμο Γεροσκήπου με τρείς μέχρι σήμερα υποψηφίους να ακονίζουν τα μαχαίρια τους, από Ακέλ, Δήκο, και Εδέκ.

Οι πιθανότητες για εκπλήξεις παραμένουν αυξημένες αν αναλογιστεί κάποιος την γενική απαξίωση των κομμάτων από τους πολίτες.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Χατζημιτσής,

Δημοτικός Σύμβουλος Κίνησης Σωτηρίας Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button