Κύπρος

Υποψήφια Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού

Ως μια “πολύ ισχυρή υποψηφιότητα” θεωρείται ο Δήμος Λεμεσού  για το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού για το 2020, σύμφωνα με τους ίδιους τους εκπροσώπους του αρμόδιου ευρωπαϊκού οργανισμού ACES Ευρώπης, που παρευρέθηκαν σήμερα στη διάσκεψη Τύπου του Δήμου Λεμεσού για την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο του, Ρωμανό Αντωνόπουλο, “ο Δήμος Λεμεσού έχει μια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα. Μελετήσαμε προσεκτικά το φάκελο του Δήμου, όπως επίσης παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση που έγινε και μας λύθηκαν όλες οι απορίες που είχαμε”.

“Αυτό που απομένει τώρα είναι να ξεναγηθούμε σε κάποιες εγκαταστάσεις της πόλης, ώστε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την ποιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων και των χώρων αθλητισμού”, είπε και πρόσθεσε ότι αυτό που ενδιαφέρει “δεν είναι απλά να δώσουμε έναν τίτλο,  αλλά να δούμε ότι ένας Δήμος έχει όραμα και στρατηγική και μέλλον και αυτό το διαπιστώνω με τα όσα έχω δει από τους υπεύθυνους του Δήμου Λεμεσού”.

Είπε, ακόμη, ότι τα βασικά κριτήρια για την επιλογή της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού, σχετίζονται με τις αθλητικές εκδηλώσεις που οργανώνονται, την προσβασιμότητα των κατοίκων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις επικοινωνιακές εκστρατείες για προώθηση του αθλητισμού και την προώθηση του αθλητικού τουρισμού.

Εξάλλου, το δεύτερο μέλος του ACES Ευρώπης, Lukas Vorel, ανέφερε πως, μέσα από το φάκελο της υποψηφιότητας της Λεμεσού, ο ίδιος δεν βλέπει κανέναν λόγο γιατί η πόλη να μην ανακηρυχθεί σε αθλητική πόλη της Ευρώπης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close