Υγεία

Υποχρεωτική η ασφάλεια για ιατρική αμέλεια

Άλλη μία πρόταση που καταθέσαμε από κοινού οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού – μέλη της Επιτροπής Υγείας Ευθύμιος Δίπλαρος, Σάβια Ορφανίδου και Χαράλαμπος Πάζαρος, υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Η πρόταση είναι προς όφελος των δικαιωμάτων των ασθενών και προς όφελος και των γιατρών.

Με την ψήφιση της πρότασης ρυθμίστηκε όπως όλοι ανεξαιρέτως οι γιατροί, πριν την εξασφάλιση άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος τους, να καλύπτονται ασφαλιστικά έναντι αστικής ευθύνης.

Ως βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Υγείας είχαμε εντοπίσει το κενό αλλά και την ανισότητα μεταξύ των ιατρών όσον αφορούσε την ασφάλιση τους για επαγγελματική ευθύνη και ιατρική αμέλεια. Οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ αλλά και όσοι εργάζονται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, είτε είναι συμβεβλημένα είτε όχι, είχαν υποχρέωση να έχουν ασφάλεια βάσει του Νόμου του ΓεΣΥ ενώ οι ιδιώτες ιατροί που που δεν είναι συμβεβλημένοι δεν είχαν την ίδια υποχρέωση.

Τώρα, με την ψήφιση της πρότασης μας, όσοι ιατροί είναι εγγεγραμμένοι στο ιατρικό μητρώο και ασκούν ιατρική στην Κυπριακή Δημοκρατία, είτε είναι ιατροί είτε είναι εταιρείες ιατρών, οφείλουν να έχουν σε ισχύ ασφαλιστική κάλυψη έναντι αστική ευθύνης για ιατρική αμέλεια.

Πλέον την ευθύνη εφαρμογής του Νόμου φέρει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ο οποίος οφείλει να ζητεί ασφαλιστική κάλυψη προτού εκδώσει ή ανανεώσει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στα μέλη του.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΖΑΡΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΕΠ. ΥΓΕΙΑΣ

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button