Πάφος

Υποτροφία δήμου για διατριβή για την Βυζαντινή Πάφο

Για μια ακόμη φορά, ο Δήμος Πάφου αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας στον τόπο μας και την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της πόλης μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πάφου αποφάσισε την ενεργό στήριξη του επιστημονικού και ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου Κύπρου, με την παραχώρηση υποτροφίας σε διδακτορικό φοιτητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, συνολικού ποσού €8.000, για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα τον οικισμό της Πάφου κατά τη Βυζαντινή περίοδο.

Σε απαντητική επιστολή που απέστειλε προς τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ευχαριστεί και συγχαίρει θερμά τον Δήμο για την ευγενική του αυτή χειρονομία η οποία, όπως αναφέρει, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Η οποιαδήποτε μορφή δωρεάς προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου, επισημαίνει ο κ. Πρύτανης, είναι επένδυση στους νέους και κατ’ επέκταση στο μέλλον της χώρας, σημειώνοντας ότι η δωρεά του Δήμου  έχει καταγραφεί στη βάση δεδομένων Δωρητών και Χορηγών του Πανεπιστημίου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button