Οικονομία

Υποδομές για αθλητικό τουρισμό στην Πάφο

H κατασκευή σύγχρονης υποδομής για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και προσέλκυση διεθνών αγώνων και κατ’ επέκταση η ανάπτυξη Αθλητικού Τουρισμού αποτελεί βασικό στόχο του Επιμελητηρίου και των φορέων της επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως η Επαρχία Πάφου διαθέτει σήμερα έξι στάδια ποδοσφαίρου στην Πάφο, στην Γεροσκήπου, στα Κούκλια, στην Χλώρακα , στην Πέγεια και στην Πόλη Χρυσοχούς.

Επίσης διαθέτει δύο κολυμβητήρια Ευρωπαϊκών / Ολυμπιακών προδιαγραφών στην Πέγεια και στην Γεροσκήπου καθώς και τέσσερα γήπεδα με προγραμματισμό για ακόμα τέσσερα.

Σε σχέση με τα γήπεδα γκολφ ο κ. Δημητριάδης είπε πως το ΕΒΕ Πάφου υποστηρίζει την πολιτική που προωθείται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και η οποία πηγάζει από την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού για τον εμπλουτισμό της υφιστάμενης τουριστικής υποδομής σε όλες τις περιοχές της Κύπρου και την ενθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα να αναλάβει τέτοιες επενδύσεις.

Επεσήμανε δε πως τα τέσσερα γκόλφ που ήδη λειτουργούν στην Πάφο καθώς και τα τέσσερα νέα προγραμματιζόμενα γήπεδα , είναι πολύ υποβοηθητικά στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, στην γενικότερη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχομένων υπηρεσιών και στη καθιέρωση της Πάφου ως προορισμού για golfers.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button