Πολιτική

ΥΠΕΞ: Η προσπάθεια για ουσιαστικών συνομιλιών συνεχίζεται

Στην εκτίμηση ότι η  προσπάθεια για αποτροπή των τετελεσμένων από πλευράς Τουρκίας αλλά και συνθηκών για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών συνεχίζεται, προέβη ο  Yπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης . 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας του ετήσιου μνημοσύνου των ηρώων Χρήστου Κωνσταντινίδη, Γιαννάκη Π. Ταλιώτη, Αντώνη Αντωνίου και Μιχάλη Χρ. Κυπριανού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής ανέφερε, πως η προσπάθεια δεν τερματίζεται είτε με την αντίδραση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε με την δήλωση των 27, είτε με το περιεχόμενο του ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης.  

Πρόσθεσε, πως όλα αυτά, “ αποτελούν εργαλεία, τα οποία αξιοποιούμε και σίγουρα η προσπάθεια συνεχίζεται”. 

To θέμα συνέχισε, η κόντρα και της περίκλειστης περιοχής της αποτροπής τετελεσμένων αλλά και επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, θα πρέπει να κρατηθεί στην διεθνή επικαιρότητα, έτσι ώστε να μπορούμε κτίζοντας τα εργαλεία που έχουμε από τις πρόσφατες δηλώσεις και αξιοποιώντας κάθε μέσο που έχουμε στην διάθεση μας, από τη μια να αποτρέψουμε και να ανατρέψουμε  τα τετελεσμένα αλλά και το σημαντικότερο να δημιουργηθούν συνθήκες επανέναρξης ουσιαστικών συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.  

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο στόχος της Τουρκίας η μεγάλη εικόνα μέσα από τις ενέργειες της, τα τετελεσμένα που επιχειρεί να προωθήσει, είτε περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου,  είτε στην θάλασσα αποσκοπούν να εξυπηρετήσουν το μεγάλο στόχο της Τουρκίας που είναι η αλλαγή βάση της λύσης του κυπριακού.  

Για αυτό είπε ο Υπουργός Εξωτερικών θεωρούμε ότι “η πρόσφατη αντίδραση στο Συμβούλιο Ασφαλείας αλλά και από πλευράς ΕΕ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ενισχύει την επιχειρηματολογία μας για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση που σας προανέφερα”, κατέληξε. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button