Επικαιρότητα

Τόνοι… ασυνειδησίας

Ασυνείδητοι μεταφέρουν τόνους σκουπιδιών σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Πάφου. Νότια του χωριού Κονιά σε ένα ύψωμα που δεσπόζει της πόλης της Πάφου με μοναδική θέα ολόκληρης της πόλης.

Η πράξη τους χαρακτηρίζεται από τις τοπικές αρχές και περιβαλλοντικές οργανώσεις ανεξήγητη με δεδομένο ότι σε μερικές εκατοντάδες μέτρα βρίσκεται το πράσινο σημείο της Κολώνης.

 Υλικά από ανακαινίσεις κατοικιών, παλιά έπιπλα, στρώματα, πλαστικά, γυαλιά, μεταλλικά αντικείμενα, παιχνίδια, υφάσματα και κλαδέματα μεταφέρουν ασυνείδητοι στην νότια πλευρά των Κονιών στα όρια της κοινότητας με τον δήμο Γεροσκήπου. Όλα τα υλικά αυτά παραλαμβάνονται στα πράσινα σημεία τρία από τα οποία λειτουργούν σε σχετικά μικρή απόσταση από το συγκεκριμένο σημείο, ιδιαίτερα το πράσινο σημείο Κολώνης.

Τόσο ο κοινοτάρχης των Κονιών Κυριάκος Κυριάκου όσο και ο επαρχιακός γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Ανδρέας Ευλαβής εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την κατάσταση στην περιοχή καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν εντοπίζοντας τους παραβάτες.

Η περιοχή καθαρίζεται κάθε χρόνο και απομακρύνονται τόνοι σκουπιδιών, ανέφερε ο κοινοτάρχης Κονιών, αλλά ορισμένοι εξακολουθούν να μεταφέρουν με τα οχήματα τους τα σκουπίδια αυτά.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button