Υγεία

Τόλμησε για ΓεΣΥ η κυβέρνηση λέει ο Κωνσταντίνου

Στην τόλμη που έδειξε η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, αναφέρθηκε ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Κώστας Κωνσταντίνου.

Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Κωνσταντίνου υπενθύμισε ότι για την κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλεως πάρθηκε απόφαση από την κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη. Δυστυχώς, είπε, κάποιοι οι οποίοι μετέπειτα κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο μέχρι και πρόσφατα δεν την υλοποίησαν. «Ήρθε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, το Υπουργικό Συμβούλιο και αποφάσισε και υλοποιείται αυτό το έργο».

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ένα τμήμα του δρόμου Πάφου που συνδέει το αεροδρόμιο και επεκτείνεται ως την Πέγεια δεν έχει προχωρήσει λόγω της διαφωνίας τεχνοκρατών και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Για την υγεία, ανέφερε ότι επί σειρά ετών αναφερόμασταν στην μεγάλη αναγκαιότητα του ΓεΣΥ, ώστε να μπει οριστικά τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών, προσθέτοντας ότι η υλοποίησή του πιστώνεται στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη που έδειξε ισχυρή πολιτική βούληση και να υπερπηδηθούν εμπόδια που θεωρούνταν από πολλούς ανυπέρβλητα.

Υπενθύμισε ότι ψηφίσαμε τον νόμο για το ΓεΣΥ και την αυτονόμηση το 2001, πέρασαν 18 ολόκληρα χρόνια. Δυστυχώς ουδέν έπραξαν. Τουλάχιστον, σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνου, «αυτή η Κυβέρνηση τόλμησε».

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα και κενά λέγοντας ότι είναι εδώ που θα πρέπει όλοι αναλαμβάνοντας ευθύνες, όλοι ανεξαίρετα, να δούμε πως και με ποιους τρόπους βελτιώνονται προς όφελος των ασθενών.

Οι παροδικές ελλείψεις σε φάρμακα, η δύσκολη κατάσταση στα ΤΑΕ και η καθυστέρηση του θεσμού της εφημερίας, αλλά και η κατάχρηση, η προσπάθεια εκμετάλλευσης του συστήματος από ορισμένους ανεύθυνους είναι ορισμένα εξ αυτών στα οποία θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή, ανέφερε. Ειδικότερα για το τελευταίο, εξέφρασε την θέση ότι θα πρέπει το κράτος και ΟΑΥ να θέσουν τους κατάλληλους μηχανισμούς ελέγχου.

Εν όψει της εφαρμογής της Β φάσης του ΓεΣΥ, ο κ. Κωνσταντίνου ευχήθηκε όπως ο σχετικός διάλογος έχει αίσιο πέρας το συντομότερο δυνατόν ώστε να προωθηθούν τα νομοθετήματα στη Βουλή εντός χρονοδιαγραμμάτων. Χαιρέτισε επίσης την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button