Πολιτική

Τσακώνονται και οι Τ/Κ πολιτικοί

Δεν έχει καθορισθεί ακόμη ημερομηνία και μέρος πραγματοποίησης της τριμερούς συνάντησης των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο, παραπέμποντας σε παλαιότερη δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί για ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης, “αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί οποιανδήποτε απόφαση σχετικά”.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στην γραπτή του δήλωση χθες ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι είναι γνωστό πως οι δύο ηγέτες θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον ΓΓ στην Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, αλλά ούτε γι` αυτές έχει καθορισθεί ακόμη ημέρα και ώρα.

Αυτή τη στιγμή, προσθέτει ο κ. Μπουρτζιού, από τις επαφές που έχουν γίνει με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ είναι γνωστό ότι θα επισκεφθεί την Κύπρο μεταξύ 31 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη επαναλαμβάνει ότι στο πλαίσιο της εντολής που του έχει δώσει ο τ/κ “λαός”, ο Μουσταφά Ακιντζί, όπως είναι γνωστό, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για λύση βιώσιμη,με πολιτική ισότητα και ασφάλεια.

Λαμβάνοντας υπόψην και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, γίνεται αντιληπτή η σημασία συνέχισης του ανεπίσημου διαλόγου μεταξύ των πλευρών, συνέχισε. “Το αν αυτό ο διάλογος μετατραπεί ή όχι σε επίσημη διαπραγματευτική διαδικασία σίγουρα εξαρτάται και από την στάση της ε/κ ηγεσίας.

Σε περίπτωση που αυτό συμβεί (αρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία) θα είναι μια διαδικασία επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και όχι ανοικτού τέλους. Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο. Ωστόσο είναι σημαντικό η τ/κ πλευρά να συνεχίσει την αποφασιστική και επίμονη στάση της στο πλαίσιο των παραμέτρων των ΗΕ”.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close