Πάφος

Τροποποιήθηκε το κατηγορητήριο για υπόθεση στο Ψάθι

Αναστάληκε σήμερα η βασική κατηγορία της απόπειρας φόνου με τροποποίηση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση που διαδραματίσθηκε στο Ψάθι. Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Προστέθηκε η κατηγορία για πράξεις που στοχεύουν σε πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Παραδοχή στην νέα κατηγορία δήλωσε ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου ο κατηγορούμενος.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α’ Ανδρέας Χατζηκύρου προχώρησε σήμερα σε τροποποίηση του κατηγορητηρίου και ανέστειλε την βασική κατηγορία της απόπειρας φόνου, αφού πρόσθεσε κατηγορία για πράξεις που στοχεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Η συνήγορος του κατηγορουμένου, ποινικολόγος Δρ Άρτεμις Σαββίδου ζήτησε, ενόψει της τροποποίησης, όπως ο κατηγορούμενος αλλάξει απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και ο κατηγορούμενος απάντησε παραδοχή στην νέα κατηγορία.

Ακολούθως ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και η συνήγορος αγόρευσε για μετριασμό της ποινής. Έγινε αναφορά, στο λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, στην αποζημίωση του θύματος για τις σωματικές του βλάβες και τα μελλοντικά έξοδα, στην παραίτηση από το δικαίωμα του να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τις δικές του σωματικές βλάβες, στην πρόκληση που δέχτηκε την επίδικη ημερομηνία από το θύμα, στην άμεση παραδοχή και απολογία του που εμπράκτως αποδείχθηκε με την αποζημίωση, στις συνέπειες του εγκλεισμού του για το παιδί του, στην έλλειψη προσχεδιασμού και στην ομαλοποίηση των σχέσεων των δυο πλευρών.

Η ποινή του Κακουργιοδικειου επιφυλάχθηκε για τις 26 Ιουνίου, στις 09:30 πμ ενώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button