Επικαιρότητα

Τραβούν χειρόφρενο

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Πάφος τις επόμενες μέρες.

Οι εργαζόμενοι στον Oργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου ετοιμάζονται να «τραβήξουν» χειρόφρενο αφού η εταιρεία αδυνατεί να τους καταβάλει τους μισθούς τους. Εδώ και χρόνια δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα με το εύλογο κέρδος, ενώ η επίσημη πλευρά διατυπώνει την θέση ότι έχουν γίνει υπερπληρωμες στις εταιρείες και αρνείται την καταβολή των εξόδων της εταιρείας, όπως προνοεί η μεταξύ τους σύμβαση που έχει υπογραφεί. Αποτέλεσμα είναι η εταιρεία, να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, κυρίως τους χειμερινούς μήνες που μειώνονται κατακόρυφα οι εισπράξεις.

Από την απεργία , η οποία θα είναι επ’αοριστον σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αναμένεται να επηρεαστούν γύρω στις 10 χιλιάδες επιβάτες περίπου που διακινεί καθημερινά η εταιρεία στις αστικές και αγροτικές περιοχές. Από αυτούς οι περισσότεροι, τώρα κατά την χειμερινή περίοδο, είναι μαθητές, κοντά στις έξι χιλιάδες της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης. Οι υπόλοιποι είναι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι αλλά και τουρίστες.

Στο μεταξύ κοινοτάρχες αλλά και κάτοικοι της υπαίθρου διαμαρτύρονται για την ποιότητα των οχημάτων που χρησιμοποιούνται στις αγροτικές κυρίως περιοχές. Οι κάτοικοι της υπαίθρου εκφράζουν φόβους για την ασφάλεια που παρέχουν στους επιβάτες τα παλαιού τύπου οχήματα και ζητούν την ανανέωση του στόλου. Εκπρόσωπος της εταιρείας στον οποίο τέθηκαν τα παράπονα των κατοίκων της υπαίθρου παραδέχθηκε ότι ορισμένα λεωφορεία που χρησιμοποιεί η εταιρεία χρειάζονται αντικατάσταση υποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι εδώ και επτά χρόνια η εταιρεία αποστέλλει επιστολές στο αρμόδιο υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς να λαμβάνει απαντήσεις.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button