Κύπρος

Το 112 σώζει ζωές

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα του Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, η οποία καθιερώθηκε το 2009 να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου σε όλη την Ευρώπη, η Πολιτική Άμυνα χαιρετίζει την ευρεία χρήση του αριθμού 112 για έκκληση βοήθειας σε περίπτωση κινδύνου ή έκτακτης ανάγκης από τους Κυπρίους, αλλά και Ευρωπαίους πολίτες.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πολιτικής Άμυνας που μεταδόθηκε από το ΓΤΠ, η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέγηκε, αφού αυτή σχηματίζει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Όπως σημειώνεται, η Πολιτική Άμυνα αποτελεί στην Κύπρο το σημείο επαφής με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον αριθμό 112 και η γνώση του Πανευρωπαϊκού Αριθμού 112 θεωρείται σημαίνουσα, καθότι στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκη, δεν απαιτείται η γνώση τοπικών αριθμών.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η Αστυνομία Κύπρου είναι η αρμόδια υπηρεσία, η οποία χειρίζεται το 112, παραπέμποντας τις κλήσεις, αναλόγως περιστατικού, στις αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως η Υπηρεσία Ασθενοφόρων και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται τέλος πως φέτος, συμπληρώνονται επίσης 33 χρόνια από την καθιέρωση του 112 ως του κοινού για όλους τους πολίτες Πανευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button