Πάφος

Το χρυσό κλειδί της Πάφου στον πρόεδρο της Πολωνίας

Σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 3.30 μ.μ., στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, έξω από το Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμος Πάφου θα τιμήσει με το Χρυσό Κλειδί της πόλης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας κ. Andrzej Duda, ο οποίος θα επισκεφθεί την πόλη μας στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η τιμητική αυτή διάκριση στον Πρόεδρο της Πολωνίας απονέμεται σε ανταπόδοση της τιμής να επισκεφθεί την Πάφο, σε αναγνώριση και ανάδειξη του γεγονότος ότι η Δημοκρατία της Πολωνίας και η Κυπριακή Δημοκρατία πιστεύουν στις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού ως ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απονέμεται επίσης σε ευγνώμονα αναγνώριση της μεγάλης και μακρόχρονης συμβολής των Αρχαιολογικών Αποστολών του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας και του Γιαγκελλόνιου Πανεπιστημίου της Κρακοβίας στην ανακάλυψη, επιστημονική μελέτη και ανάδειξη αρχαιοτήτων στη Νέα Πάφο με παγκόσμια αξία, σε επισφράγιση των ισχυρών δεσμών της Δημοκρατίας της Πολωνίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διάφορους τομείς και έκφραση της ομόθυμης βούλησης της Τοπικής Αρχής της Πάφου να αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίου και ουσιαστικού οφέλους με οργανισμούς και φορείς της Πολωνίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Πολωνίας θα επισκεφθεί επίσης τα περίφημα ψηφιδωτά της Πάφου, καθώς και την Αρχαία Αγορά της πόλης μας όπου διενεργούνται ανασκαφές από την Πολωνική Αρχαιολογική Αποστολή.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button