Επικαιρότητα

Το τμήμα δασών θα καταγγείλει το δήμο Πάφου

Η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών σε ανακοίνωση της επανέρχεται στο κόψιμο των δέντρων στο πάρκο Μαλιωτη.

Αναφέρει ότι ο Δήμαρχος Πάφου, ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Πολίτης ότι η τοπική αρχή είχε  εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες, πράγμα που διαψεύδει το Τμήμα Δασών.

«Κατ’ αρχάς είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις κατά την επιτόπου επίσκεψη μας ότι όλα θα γίνουν μετά την επίσκεψη του Τμήματος Δασών, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ. Χαρακτηριστικά μας είπαν για ένα με δύο φοινικόδεντρα που όλος παραδόξως τελικά έγιναν δέκα (10) και μερικά εσπεριδοειδή.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Τμήμα Δασών μας είπαν ότι την επόμενη θα πήγαιναν επιτόπου, πράγμα που δεν έγινε (η επίσκεψη έγινε μετά την εκκοπή των δέντρων).

Ακόμα και όταν πήγε το Τμήμα Δασών, ένας τρέμιθος – προστατευόμενο είδος – είχε κλαδευτεί αργότερα την ίδια μέρα, ενώ την επομένη όταν επισκεφτήκαμε την περιοχή είχε «αποκεφαλιστεί» το δέντρο.»

Οι Οικολόγοι σημειώνουν ότι σε  επικοινωνία που είχαν σήμερα με τον Περιφερειακό Λειτουργό κ. Μιχάλη Μακρή τους  επιβεβαίωσε ότι θα καταγγελθεί ο Δήμος Πάφου γιατί έχει προβεί στην κοπή δένδρων χωρίς προηγουμένως να εξασφαλιστεί οποιαδήποτε άδεια.

«Όσο για τα φοινικόδεντρα το παραθυράκι του νόμου (που πρέπει να τροποποιηθεί άμεσα) δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να εξαπατούν το Τμήμα Δασών με τον ισχυρισμό ότι είχαν διάμετρο κάτω των 40 εκατοστών.

Στην προκειμένη περίπτωση αμφισβητούμε την ειλικρίνεια του Δήμου γιατί όταν εμείς τα μετρήσαμε είχαν διάμετρο από 50 – 80 εκατοστά, Φυσικά φρόντισαν να εξαφανίσουν τα τεκμήρια πριν την άφιξη του Τμήματος Δασών. Καλούμε το Τμήμα Δασών όπως εφαρμόσει την νομοθεσία για όλους χωρίς διακρίσεις.

Ειδικά ο Δήμος Πάφου, με τη συμπεριφορά του δείχνει για μια ακόμα φορά ασέβεια και ανυπακοή στους νόμους. Είναι η τέταρτη φορά που καταγγέλλεται για κοπή αιωνόβιων δέντρων χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες.»

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close