Κύπρος

Το πρόγραμμα ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μοιράζεται τις εμπειρίες του στην παραγωγή ντοκιμαντέρ από μαθητές

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους διοργανώνει, στο πλαίσιο της 26ης διοργάνωσής του, διήμερη Διεθνή Συνάντηση για την Κινηματογραφική Εκπαίδευση, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023 στον Πύργο Ηλείας. Στόχος της Συνάντησης είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις τάσεις, τις αναζητήσεις, τις καλές πρακτικές και τις σημερινές προκλήσεις στον χώρο της κινηματογραφικής εκπαίδευσης. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του AEI FILM Festi-val Κύπρου και γενικός υπεύθυνος της εκπαιδευτικής δράσης ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για μαθητές και φοιτητές, Σταύρος Παπαγεωργίου, θα είναι ομιλητής στο Συνέδριο στις 3 Δεκεμβρίου.

Στόχος του Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι η Συνάντηση να ενισχύσει περισσότερο την ήδη δραστήρια κοινότητα της κινηματογραφικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στη Συνά-ντηση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι ειδικοί, μεταξύ των οποίων οι Νίκος Θεοδοσίου (σκηνοθέτης, συγγραφέας, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio), Ζήνα Λεύκου (Πολιτιστική διαχειρίστρια, σχεδιασμός και διαχείριση προγραμμάτων κινηματογραφικής παιδείας), Δημήτρης Παπαδόπουλος (ΕΔΙΠ, Παιδαγωγική του Κινηματογράφου, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ, ΕΑΠ) και Γιώργος Σπύρου (υπεύθυνος προγράμματος Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας).

Όπως είναι ήδη γνωστό, τον Νοέμβριο άρχισαν τα κινηματογραφικά εργαστήρια του προγράμματος ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για την παραγωγή μικρού μήκους ντοκιμαντέρ από μαθητές, που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός AEI AUDIOVISUAL FORUM Κύπρου. Ο φετινός θα είναι ο έβδομος κύκλος των Κινηματογραφικών Εργαστηρίων ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, γεγονός που αποδεικνύει την ανοδική πορεία του θεσμού, ο οποίος συμβάλλει στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας στην Κύπρο. Απόδειξη είναι και το γεγονός ότι φέτος συμμετέχουν 26 σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, από όλη την Κύπρο καθώς, επίσης, το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ «Μνήμης Αντίσκηνο», το οποίο δημιουργήθηκε από τους μαθητές του Περιφεριακού Λυκείου Λιβαδιών Λάρνακας, στα πλαίσια του 6ου κύκλου των κινηματογραφικών εργαστηρίων ΣΥΝeKΠΑΙΔΕΥΣΗ και απέσπασε το Πρώτο Βραβείο, επιλέχθηκε από το Φεστιβάλ Ολυμπίας (https://olympiafestival.gr/competition) και θα προβληθεί στο Ευρωπαϊκό Διαγωνιστικό του Τμήμα. Εξάλλου, μαθητές της ομάδας θα φιλοξενηθούν στο κινηματογραφικό εργαστήρι MYTHOS PROJECT με πολλά άλλα παιδιά από χώρες της Ευρώπης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button