Επικαιρότητα

Το παρόν και το μέλλον του ΚΕΝ Γεροσκήπου

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος καταβάλει έντονες προσπάθειες για αγορά του ΚΕΝ Γεροσκήπου. Πρόκειται για μια καλή κίνηση.

Τα πράγματα τροχοδρομούνται προς την ορθή κατεύθυνση και με την ελπίδα ότι τόσο το υπουργείο οικονομικών όσο και το υπουργείο εσωτερικών θα μας επιτρέψουν η καλύτερα θα εγκρίνουν την συγκεκριμένη πράξη αφού μελετήσουν κάποιους οικονομικούς παράγοντες.

Έπη τούτου έχουμε προβεί σε σκέψεις για το τι μέλη γίνεσθε επί του συγκεκριμένου χώρου. Πρέπει να παρθούν σωστές μελετημένες αποφάσεις που να αγγίζουν τόσο το παρόν όσο και το μέλλον του συγκεκριμένου έργου.

Ο Δήμος στην ουσία θα προβεί σε μια πράξη που θα του αυξήσει τα έξοδα του δραματικά. Δεν θέλουμε μόνο να συντηρούμε τον χώρο. Θέλουμε να έχουμε εισοδήματα. Αυτά θα προέρθουν από σωστή οικονομική μελέτη πρώτα και όχι αρχιτεκτονική. Έχω την άποψη ότι η οικονομική μελέτη του τι θέλω τι επιδιώκω θα πρέπει να προηγηθεί της αρχιτεκτονικής.

Έγινε μια παρουσίαση από γνωστό Ισραηλινό Αρχιτέκτονα Πολεοδόμο. Με το πέρας της παρουσίασης διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει λόγος να αναθέσουμε σε ξένους τέτοιες μελέτες γιατί έχουμε στην Κύπρο πληθώρα έμπειρων μελετητών, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Ρώτησα τον εαυτό μου τι το καινούργιο μας είπαν οι ξένοι μελετητές που δεν μπορούν να μας πουν ή να εφαρμόσουν οι δικοί μας μελετητές?

Θα υποστηρίξω η μελέτη να γίνει από Κύπριους (Ιδιώτες μελετητές και Πανεπιστήμια). Είναι η ευκαιρία να αναδείξουμε την γνώση του επιστημονικού μας κόσμου και όχι το ξένο είναι καλύτερο από το ντόπιο. Η μελέτη θα πρέπει να συμβαδίζει με την Κυπριακή πραγματικότητα. Ο χώρος να θυμίζει κάπως την ύπαρξη παλαιού μεταξουργείου και πρώην στρατώνα μαζί με την συνύπαρξη του νέου στοιχείου που θα φέρουν οι μελετητές.

Ο χώρος να αξιοποιηθεί με τις καλύτερες σκέψεις. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι έχουμε δύο χώρους πολύ σημαντικούς στην Γεροσκήπου. Νότια της πόλης η περιοχή της Νεάπολης και Βόρεια η περιοχή του ΚΕΝ. Και τα δύο μπορεί να συνυπάρχουν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το ένα να εξαφανίσει το άλλο. Η εμπορική χρήση και των δύο πρέπει να διαφυλαχθεί και να ληφθεί υπόψη από τους μελετητές. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το μεγάλο έργο να φάει το μικρό.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΣΥ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button