Επικαιρότητα

Το κλειδί για την θανούσα μια αλυσίδα

Σε γυναίκα κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν τα οστά και το κρανίο που εντοπίστηκαν στην περιοχή Αγίας Μαρινούδας.

Κοντά στα οστά που βρέθηκαν  σήμερα εντοπίσθηκαν  γυναικεία ρούχα και μια ασημένια αλυσίδα  με ένα κόσμημα σε σχήμα καρδίας. Στην περιοχή έσπευσε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους που διενήργησε αυτοψία καθώς επίσης και ανθρωπολόγος της ΔΕΑ. Θα ακολουθήσουν επιστημονικές εξετάσεις με στόχο την ταυτοποίηση των οστών.  

Οι έρευνες συνεχίσθηκαν  σήμερα με την συνδρομή μελών της πολιτικής άμυνας , και της αστυνομίας μετά τον εντοπισμό χθες ανθρώπινου  κρανίου . 

Ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας , που βρίσκεται σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από το σημείο που βρέθηκαν σήμερα τα ανθρώπινα οστά και τα γυναίκεια ρούχα , βρήκε χθες  έξω από το υποστατικό του ένα ανθρώπινο κρανίο. Πιθανολογείται, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη  Νικολάου ότι μεταφέρθηκε εκεί από τα σκυλιά του που κυκλοφορούσαν ελεύθερα έξω από το κτηνοτροφικό υποστατικό.

Δεν καθορίστηκε χρόνος θανάτου, όμως δεν ανήκει σε πρόσωπο που απεβίωσε πολύ πρόσφατα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανακριτών του ΤΑΕ. Με βάση την πρώτη αξιολόγηση τα οστά και το κρανίο ανήκουν σε γυναίκα ηλικίας 40 έως 50 ετών.

Εικάζεται επίσης ότι επειδή το χωράφι στο οποίο εντοπίσθηκαν τα οστά έχει καλλιεργηθεί πριν από περίπου δυο μήνες και δεν είχε εντοπισθεί οτιδήποτε, ενδεχομένως η σωρός να ευρίσκεται σε παραπλήσιο αργακι που είναι καλυμμένο με πυκνή άγρια βλάστηση όπως βάτους και καλαμιά.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button