Πάφος

Το ΕΒΚΑΦ διαστρεβλώνει την αλήθεια

«Εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε η διοίκηση του ΕΒΚΑΦ είδηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με την οποία βρέθηκαν 51 τουρκοκυπριακά νεκροταφεία στην επαρχία Πάφου, υπάρχουν 34 τζαμιά και πέντε τζαμιά έχουν χαρακτηριστεί αρχαία μνημεία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα σε ανακοίνωση του ΕΒΚΑΦ που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχουν διαπιστωθεί στα αρχεία και να μην ήταν γνωστά μέχρι σήμερα τα 34 τζαμιά. «Μια τέτοια αποκάλυψη δεν σημαίνει τίποτε άλλο πέρα από την ασυνείδητη αποκάλυψη μιας ιστορικής πραγματικότητας, η οποία ήταν συγκαλυμμένη μέχρι σήμερα, υποστηρίζεται.

Αναφέρεται επίσης ότι θα ήταν πιο σωστό η «μονάδα τ/κ περιουσιών» της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου να διαπιστώσει μία προς μία τις τουρκοκυπριακές περιουσίες του ΕΒΚΑΦ που χάθηκαν μέσα στην ιστορική διαδικασία, να αποκαλύψει ανοικτά εκ μέρους ποιων και πώς καταστράφηκαν τα γκρεμισμένα τζαμιά και εκπαιδευτήρια των Τουρκοκυπρίων και να δημιουργήσει συνείδηση στη παγκόσμια κοινή γνώμη. Το ΕΒΚΑΦ βεβαίως δεν αναφέρει ότι τα μνημεία αυτά έχουν ανεγερθεί την περίοδο της Τουρκοκρατίας, τα περισσότερα πάνω σε ορθόδοξους ναούς και ακόμη υπάρχουν. Σε αντίθεση με τα μνημεία στις κατεχόμενες περιοχές που έχουν λεηλατηθεί.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button