Πολιτική

Το γαλλικό αντιαεροπορικό σύστημα Mistral

Το γαλλικό αντιαεροπορικό σύστημα Mistral έχει μήκος 1,98 μέτρα και συνολικό βάρος 51 κιλά. Ο στόχος του είναι αεροσκάφη που πετούν έως Mach 1,2 μεταξύ 10μ και 3000μ.

 

Το Mistral λειτουργεί μαζί με το ραντάρ SAMANTHA που εντοπίζει ιπτάμενο στόχο έως 15 χιλιόμετρα. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι Mach 2,6. Το βεληνεκές του είναι 6000μ και μπορεί να χτυπήσει και στα 500μ. Ο χρόνος αντίδρασης είναι 5 δευτερόλεπτα χωρίς προειδοποίηση και 3 δευτερόλεπτα με το ραντάρ.

Η ανατροφοδότηση γίνεται σε 30 δευτερόλεπτα. Η πιθανότητα επιτυχίας της δράσης στόχου είναι: 0,7. Ο πύραυλος που ρίχνει είναι του τύπου Fire and forget που κατευθύνεται με αυτοκαθοδήγηση παθητικό με υπέρυθρους.

Αυτό το γαλλικό αντιαεροπορικό σύστημα είναι κατάλληλο για στρατό ξηράς, αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος θα έχει σύντομα ένα αποτελεσματικό εργαλείο και ενάντια σε εχθρικά drones. Και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο με πολλαπλούς τρόπους τόσο για την ακεραιότητα της δημοκρατίας όσο και για προβλήματα που αφορούν στην ΑΟΖ της. Αυτός ο εξοπλισμός λειτουργεί συμπληρωματικά με την αγορά των Exocet που λειτουργούν σε άλλο επίπεδο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button