Κύπρος

Το αντίδωρο σε σακουλάκι

Τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την προσέλευση των πιστών στους Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό, όπως λέει τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι πρέπει να τηρείται η αναλογία του ενός ατόμου ανά 8 τ.μ. καθώς και η ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων εντός των Ιερών Ναών, το χειροφίλημα του ιερέα και ο ασπασμός των εικόνων συνίσταται να αντικατασταθεί με υπόκλιση, ενώ το αντίδωρο να τοποθετείται σε διαφανή σακουλάκια.

Για τις αποφάσεις λήφθηκε υπόψη η θετική επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού (SARS-CoV-2) και οι υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός των πιστών είναι ηλικιωμένοι και ως εκ τούτου, θεωρούνται ευάλωτοι για νόσηση από τον ιό και πρέπει να προστατευτούν.

«Η αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών που δίνονται, θα επιτρέψουν την ασφαλή προσέλευση των πιστών  στους Ιερούς Ναούς, Εξωκλήσια  και στις Ιερές Μονές της Εκκλησίας της Κύπρου για προσκύνημα, προσευχή και για τη συμμετοχή τους στις Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια (Θεία Λειτουργία, Γάμος, Βάπτιση κ.λπ.)» λέει το Υπουργείο.

Σημειώνει επίσης ότι η επίδραση του καλοκαιριού στον ιό από μόνη της, δεν θα είναι αρκετή για την εξαφάνιση των μεταδόσεων του ιού.

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες ότι αυτή τη στιγμή όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας.

Η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας θα εξαρτηθεί από την συμμόρφωση μας στους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στην καθημερινότητα μας», αναφέρεται.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button