Επικαιρότητα

Το ΑΚΕΛ στηρίζει την απεργία στο δήμο Πάφου

Η  Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφου, στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων του Δήμου, που λήφθηκε στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης τους χθες, για να κατέλθουν σε 24ώρη προειδοποιητική απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου, εάν μέχρι τότε δεν προκύψει συμφωνία μεταξύ της εργοδοτικής πλευράς και των συντεχνιών.

«Σημειώνουμε ότι ως δημοτική ομάδα επανειλημμένα τόσο ενώπιον της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και ενώπιον της Επιτροπής Προσωπικού συζητήσαμε το συγκεκριμένο ζήτημα καλώντας τον Δήμαρχο ξεκάθαρα να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις και να υπογράψει την συλλογική σύμβαση.

Αντί αυτού και παρά την αρχική του δέσμευση, ο Δήμαρχος Πάφου, έντεχνα επιλέγει να δημιουργεί εργατική αναταραχή αποπροσανατολίζοντας την συζήτηση.

Στα πλαίσια αυτά εκμεταλλεύεται μεμονωμένα περιστατικά τα οποία γενικεύει αποδίδοντας ατεκμηρίωτους χαρακτηρισμούς εις βάρος των εργαζομένων του Δήμου, θυματοποιώντας ουσιαστικά των σύνολο των εργαζομένων.»

Η  Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ εκφράζει την  δυσαρέσκεια και την κάθετη αντίθεση της  για τις μεθοδεύσεις ορισμένων κύκλων που επιθυμούν την μεταφορά των Υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας στον ιδιωτικό τομέα, με πρόσχημα την δήθεν αδιαφορία και αδυναμία των εργαζομένων να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους.

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, θεωρεί ότι τα εργασιακά ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μακριά από αντεγκλήσεις και εντάσεις, ενώ καλεί τον Δήμαρχο να προχωρήσει στην υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, σε αντίθετη περίπτωση θα φέρει ακεραία την ευθύνη, για την εργατική αναταραχή που θα ακολουθήσει στον Δήμο Πάφου.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close