Υγεία

Το ΑΚΕΛ για νοσοκομείο Πόλης

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, με απόφαση της κυβέρνησης και του ΟΚΥΠΥ, ο Παθολογικός Θάλαμος του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς παραμένει κλειστός, κάτι με το οποίο ως ΑΚΕΛ διαφωνήσαμε κάθετα από την πρώτη στιγμή. 

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μεταφέρθηκε προς ενίσχυση των Γενικών Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού, λόγω των αυξημένων νοσηλειών ασθενών με covid-19, εξακολουθεί να μην έχει επιστρέψει στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, παρά του ότι οι νοσηλείες ασθενών με covid-19 έχουν μειωθεί σημαντικά. 

Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥΠΥ, αρκέστηκαν στον καθορισμό επίσκεψης ενός Γενικού Παθολόγου στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς μια φορά την εβδομάδα σε εργάσιμες ώρες, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις τους ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινήθηκε θα επέστρεφε στο Νοσοκομείο. 

Λόγω της υποστελέχωσης, σε νοσηλευτικό προσωπικό δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του νοσοκομείου καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων, με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. 

Επίσης, λόγω απουσίας ειδικών γιατρών σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως π.χ. για το Καρδιολογικό Τμήμα, παραμένουν αναξιοποίητα. 

Η αδυναμία κυβερνώντων και ΟΚΥΠΥ να προχωρήσουν σε επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς θυματοποιεί τις απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας Πάφου και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς δικαιολογημένα νιώθουν αγανάκτηση και ως πολίτες «δεύτερης κατηγορίας». 

Διαμαρτύρονται και διεκδικούν τα αυτονόητα, αλλά δυστυχώς, οι κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα ουσιαστικό βήμα για ικανοποίηση των αναγκαίων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας. 

Το ΑΚΕΛ καλεί εκ νέου την κυβέρνηση και τον ΟΚΥΠΥ να λάβουν τα δέοντα μέτρα για επαναλειτουργία του θαλάμου νοσηλείας και για επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ανθρώπινες ζωές αξίζουν πολύ περισσότερα από το όποιο οικονομικό κόστος. 

Επαρχιακή επιτροπή ΑΚΕΛ Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button