Επικαιρότητα

Το αίμα στο ξύλινο πλακάζ αλλά και οι δύο τρίχες στο σώμα της θανούσας στο επίκεντρο της υπόθεσης Petrana

Το αίμα που εντοπίστηκε σε ξύλινο πλακάζ του ενός από τα κλουβιά που διατηρούσε τους σκύλους του ο 27χρονος αλλά και οι δύο τρίχες μία ζώου και μια ανθρώπου που εντοπίστηκαν στο σώμα της θανούσας  όπως διαφάνηκε κατόπιν επιστημονικής εξέτασης απασχόλησαν τη σημερινή διαδικασία της υπόθεσης Petrana που εκδικάζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.
Η υπόθεση της Petrana Milchova Nikolova συνεχίστηκε με την κατάθεση τριών  μαρτύρων  κατηγορίας των Hussein Krdo εργαζόμενο στην περιοχή της Γεροσκήπου, Dumitru Carrila   και του αστυφύλακα 3893 Αχιλλέα Νικολάου μέλους της ανακριτικής ομάδας.
O κ. Νικολάου ανέφερε πως επιθεώρησε τη σορό της 46χρονης όπου διαπίστωσε ότι αυτή έφερε πολλαπλά τραύματα αλλά αναφέρθηκε  και στις έρευνες που διεξήγαγε στο πλαίσιο των εξετάσεων  ως μέλος της ανακριτικής ομάδας. Σε φωτογραφίες που του υπέδειξε ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου ο μάρτυρας αναγνώρισε τα πέντε κλουβιά στα οποία διατηρούσε τους πέντε σκύλους ο 27χρονος.
Σε επιτόπια επίσκεψη του ιδίου με τον ιατροδικαστή ο κ. Νικολάου ανέφερε πως σε ξύλινο πλακάζ  εντός του ενός κλουβιού εντοπίστηκε κηλίδα που έμοιαζε με αίμα. Στην συνέχεια σε εξέταση του ιατροδικαστή  διαπιστώθηκε όπως είπε ότι η κηλίδα που εντοπίστηκε στο πλακάζ ήταν ανθρώπινο αίμα. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και σε δύο τρίχες που παραλήφθηκαν από το μέρος μιας ανθρώπινης και μιας από ζώο από το σώμα της θανούσας όπως διαφάνηκε από επιστημονική εξέταση που ακολούθησε.
Στο πλαίσιο της αντεξέτασης του από τον κ. Στεφάνου ο μάρτυρας ανέφερε πως υπηρετεί στην Αστυνομία της Κύπρου για 14 έτη εκ των οποίων τα 11  στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε και στην τήρηση ημερολογίων για σκοπούς  της έρευνας με την καταγραφή εισόδου εμπειρογνωμόνων αλλά και άλλων προσώπων που επισκέπτονταν την σκηνή  μέχρι την απελευθέρωση της σκηνής.

Ο μάρτυρας ερωτηθείς σχετικά από τον συνήγορο υπεράσπισης ανέφερε πως δεν γνωρίζει γιατί δεν καταγράφηκε στο ημερολόγιο δραστηριοτήτων η είσοδος ή έξοδος αστυνομικών από την σκηνή.
Όπως εξήγησε στο Δικαστήριο στις 13:20 έλαβε την πληροφορία και αμέσως μετά μετέβη στο ΓΝ Πάφου. Ο κ. Νικολάου παραδέχτηκε ερωτηθείς από τον κ. Στεφάνου ότι τις πρώτες ημέρες οι έρευνες για τον θανάσιμο τραυματισμό της 46χρονης επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο τα τραύματα που υπέστη να προκλήθηκαν από γεωργικό μηχάνημα. Μετά, ωστόσο συνέχισε, οι έρευνες επικεντρώθηκαν προς άλλη κατεύθυνση δηλαδή τα τραύματα να προκλήθηκαν από δάγκωμα ζώου.
Ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε γιατί στην σκηνή δεν κλήθηκε η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας λόγω και της φύσης του περιστατικού με τον μάρτυρα να απαντά πως το θέμα της κλήσης ή μη της ΥΠΕΓΕ είναι θέμα που αφορά τον επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας και όχι τον ίδιο, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει γιατί δεν κλήθηκε.
Εξήγησε επίσης τις διαδικασίες των ερευνών  με τη φωτογράφιση των σκύλων και τα λοιπά. Ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε πως στα 5 πρώτα λεπτά των ερευνών συγκεκριμένης ημέρας εντοπίστηκε κηλίδα αίματος  στο ξύλινο πλακάζ.
Ο κ. Στεφάνου είπε πως από τις 22 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου τόσο η σκηνή που εντοπίστηκε το θύμα όσο και τα κλουβιά  που φυλάγονταν οι σκύλοι ήταν ελεγχόμενα από την Αστυνομία με το κ. Νικολάου να απαντά από ότι θυμάται πως από τις 26 Φεβρουαρίου του 2018 ο χώρος των κλουβιών βρισκόταν υπό καθεστώς επιτήρησης της Αστυνομίας.
Επιπρόσθετα ο Δικηγόρος ρώτησε πως αντιλήφθηκε ο μάρτυρας στο πλαίσιο των ερευνών ότι η κουκίδα που είδε στο πλακάζ ομοίαζε με αίμα με τον κ. Νικολάου να απαντά λόγω του σκούρου χρώματος.

Ακολούθως η  μεταφρασμένη κατάθεση του  Hussein Krdo  κατατέθηκε στο Δικαστήριο. Ο κ. Krdo ανέφερε πως κατάγεται από την Συρία και το έτος 2007 ήρθε στην Κύπρο.Τα τελευταία 5 χρόνια διαμένει μόνος του στην Πάφο και εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο εργάζεται στα καλούπια σε εταιρεία στην Πάφο. Πριν πέντε μήνες περίπου ξεκίνησε να εργάζεται σε ξενοδοχείο που βρίσκεται παραθαλάσσια στη  Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου υπέδειξε στον μάρτυρα το φωτογραφικό χάρτη για αναγνώριση της περιοχής. Ο μάρτυρας ανέφερε, στην κυρίως εξέταση του, ότι εργάζονταν κοντά στην περιοχή που ανευρέθη η 46χρονη Petrana  ενώ είπε πως είδε στις 22.2.2018 στις 11:40 με 11:45  μια γυναίκα  να περνά από κάποια αναχώματα αρχικά στην περιοχή και ακολούθως να προχωρεί στον  χωματόδρομο με κατεύθυνση βόρεια προς την Γεροσκήπου.
Στην αντεξέταση του ο κ. Krdo  από τον συνήγορο υπεράσπισης Δικηγόρο Ηλία Στεφάνου, είπε πως η κατάθεση που έδωσε είχε υποβοηθητικό χαρακτήρα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.Κατέδειξε επίσης ενώπιον του Δικαστηρίου και μέσω του φωτογραφικού χάρτη την διαδρομή της γυναίκας που είδε. Παραδέχτηκε επίσης πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν η γυναίκα που είδε να περπατά είναι αυτή που βρέθηκε νεκρή.Πρόσθεσε δε, πως η γυναίκα που είδε για λίγα δευτερόλεπτα να περπατά φορούσε παντελόνι και ανοικτού χρώματος φανέλα.Ερωτηθείς από τον κ Στεφάνου, είπε πως η γυναίκα, δεν φαινόταν να δυσκολεύεται να περπατήσει λόγω του χωματόδρομου του  δύσβατου της περιοχής, αλλά και των υποδημάτων που φορούσε. Είπε ακόμη πως στα χωράφια δίπλα από τον χωματόδρομο όση ώρα έβλεπε την γυναίκα αυτή, δεν είδε να υπάρχει οποιοδήποτε μηχάνημα που να κάνει οποιεσδήποτε εργασίες , ούτε μέσα στον χωματόδρομο κινούνταν εκείνη την στιγμή οποιοδήποτε όχημα. Μετά από εκείνη την ώρα είπε και μέχρι την ώρα που σχόλασε δηλαδή στις 15:30 δεν είδε ξανά προς το μέρος που περπατούσε η γυναίκα.

Ακολούθησε η κατάθεση του Dumitru Carrila  . σιδερά στο επάγγελμα  Ο μάρτυρας είπε σήμερα  πως εργάζεται σε άλλη δουλειά   και πως  όταν εργάζονταν  πλησίον με το μέρος που εντοπίστηκε η 46χρονη, είχε ελεύθερους σκύλους στην περιοχή. Σε υπόδειξη φωτογραφικού υλικού του εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής ο μάρτυρας αναγνώρισε ότι οι σκύλοι που ήταν ελεύθεροι ήταν του ιδίου τύπου με τους σκύλους ράτσας Rottweiler που κατείχε ο 27χρονος. Συγκεκριμένα είπε πως μια εβδομάδα πριν να βρεθεί η 46χρονη ενώ ασχολείτο με εργασίες  στην περιοχή είδε έναν από τους σκύλους του 27χρονου ελεύθερο να έρχεται προς τα πάνω του. Ο ίδιος είπε φοβήθηκε και ανέβηκε πάνω στην σκαλωσιά.
Εξάλλου στην αντεξέταση του κ. Στεφάνου ο μάρτυρας είπε πως ο 27χρονος είχε στην είσοδο του γκαράζ του ένα σκύλο επιθετικό δεμένο. Επίσης είδε ένα σκύλο του 27χρονου  να κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς ωστόσο να είναι επιθετικός ή να γαβγίζει, όπως είπε. Σε σχέση με το ζεύγος των Βουλγάρων της Petrana και του Ivan  είπε πως  διέμενε σε απόσταση 30 μέτρων από εκεί που διέμεναν και αυτοί. Η γυναίκα είπε ήταν ύψους 1.60 περίπου. Απήντησε μάλιστα στο Δικηγόρο ότι το υποστατικό  που διέμενε δεν είχε θέα προς την θάλασσα.
Ο μάρτυρας μεταξύ άλλων στην κατάθεση του αναφέρθηκε σε τραυματισμό προσώπου που είχε τυλιγμένο το χέρι του συνεπεία δαγκώματος σκύλου. Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ωστόσο πως το περιστατικό δεν συνέβη πριν ένα χρόνο όπως αναφέρει στην κατάθεση του ο μάρτυρας κατηγορίας , αλλά το 2015 δηλαδή τέσσερα έτη πριν. Ο μάρτυρας δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού , όπως εξήγησε, δεν θυμόταν καλά.

Την 46χρονη φέρεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 σε αγροτική περιοχή στην Γεροσκήπου.

Ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων Rottweiler αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον, όπως ορίζεται από το άρθρο 236.

Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση για αύριο 15.3.2019,22.3.2919 και 4 .4.2019 με την προσκόμιση νέων  μαρτύρων κατηγορίας.

Ο 27χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους δηλαδή έχει υπογράψει εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 100 χι. Ευρώ, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list ,και κάθε μέρα παρουσιάζεται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου.
Επιπρόσθετα οι σκύλοι του 27χρονου είναι στους όρους να φέρουν φίμωτρο και λουρί.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button