Επικαιρότητα

Του χρόνου τελικά η γέφυρα της Τρεμιθούσας

Η κατασκευή της γέφυρας στη Βιομηχανική Ζώνη Τρεμιθούσας θυμίζει γεφύρι της Άρτας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Βαλεντίνος Φακοντής.

 

Η πρόσφατη απάντηση της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας σε ερώτηση του Βουλευτή ΑΚΕΛ, Βαλεντίνου Φακοντή, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2022 αποτελεί θετική εξέλιξη, σχολιάζει και εύχεται  ότι αυτή τη φορά δεν θα μείνει μόνο σε υποσχέσεις, αλλά θα υλοποιηθεί η κατασκευή του έργου. Λόγω απρόβλεπτων εδαφικών συνθηκών οι εργασίες που ξεκίνησαν το 2012 αναστάλθηκαν.

 

«Έκτοτε, ως ΑΚΕΛ με παρεμβάσεις μας, εντός και εκτός Βουλής, προσπαθήσαμε για τη συνέχιση του πολύ σημαντικού αυτού έργου, τόσο για όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όσο και για τους κατοίκους των κοινοτήτων Τρεμιθούσας και Μεσόγης. Το 2020 και 2021 παρόλο που περιλήφθηκαν σχετικές πρόνοιες στους Προϋπολογισμούς του Υπουργείου και παρά τις δεσμεύσεις για υλοποίηση του έργου, αυτό δεν κατέστη δυνατό να ξεκινήσει.

 

Πρόσφατα, ενημερωθήκαμε από την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2022 και για το σκοπό αυτό έχει περιληφθεί πρόνοια ύψους €1,1εκ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022.

 

Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και να επεμβαίνουμε ώστε αυτή τη φορά το έργο να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων, βάζοντας τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία, τόσο των εργαζόμενων στη Βιομηχανική Ζώνη Τρεμιθούσας, όσο και των κατοίκων της περιοχής.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button