Πάφος

Του πήραν όσα μάζεψε

Πρόστιμο 6,5 χιλ. ευρώ επέβαλε το δικαστήριο Πάφου σε ιδιοκτήτη υποστατικού για παράβαση του διατάγματος του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

 

Το υποστατικό  στο οποίο είχε επιβληθεί αναστολή λειτουργίας θα επαναλειτουργήσει κανονικά μετά την καταβολή του προστίμου.Το προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού, είχε εκδώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στις 5 Αυγούστου, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία, αφού κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων για την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπιστώθηκαν επανειλημμένα παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και των σχετικών Υπουργικών διαταγμάτων.  Πρόκειται για  μπαράκι στην Πάφο, όπου κατά τους ελέγχους που διεξάγει η Αστυνομία, σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου από μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο του υποστατικού βρισκόταν αριθμός θαμώνων που ξεπερνούσε τον επιτρεπόμενο αριθμό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται συνωστισμός και να μην τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των θαμώνων. Αριθμός θαμώνων πέραν του επιτρεπόμενου εντοπίστηκαν στο μπαράκι και σε ελέγχους που έγιναν στις 21 και 28 Ιουνίου, ενώ στις 4, 5 και στις 24 Ιουλίου, επίσης διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διαταγμάτων.

Συγκεκριμένα, στις 4 και 5 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι και η διεύθυνση του υποστατικού δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.Επίσης στις 4 Ιουλίου, καθώς και στις 24 Ιουλίου, το υποστατικό εξυπηρετούσε πελάτες στο μπαρ, ενώ ταυτόχρονα δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις από τους θαμώνες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button