Επικαιρότητα

Τους πιέζουν για πεζογέφυρες

Επιστολή με αυστηρό περιεχόμενο για το θέμα της κατασκευής δυο πεζογεφυρών στις λεωφόρους Τάσου Παπαδόπουλου και Σπύρου Κυπριανού αποστέλλει ο δήμος Πάφου στο τμήμα δημοσίων έργων.

Ο δήμος θα αξιώνει από τα δημόσια έργα την ανάληψη της ευθύνης που τους αναλογεί και την κατασκευή των δυο σημαντικών για την ασφάλεια των πολιτών, κυρίως των μαθητών, έργων στις δυο λεωφόρους που έχουν κατασκευασθεί από τα δημόσια έργα.

Η τοπική αρχή που είχε αναθέσει σε ιδιώτες τον σχεδιασμό πεζογεφυρών στις περιπτώσεις αυτές είναι έτοιμη να συνδράμει και οικονομικά, το μερίδιο που της αναλογεί, και να παραδώσει και τα κατασκευαστικά σχέδια για την άμεση εκτέλεση των έργων αυτών που αν και σχεδιάστηκαν το 2011 έμειναν στα συρτάρια.

Η τοπική αρχή εμφανίζεται ενοχλημένη από τον χειρισμό της υπόθεσης τις τελευταίες μέρες από λειτουργούς του τμήματος αφού οι του δήμου Πάφου θεωρούν ότι επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες τους μετα το τραγικό δυστύχημα με το δεκάχρονο κοριτσάκι.

Τονίζουν ότι πρόκειται για έργα υπεροπτικής σημασίας που δεν εκτέλεσε η τοπική αρχή αλλά το κράτος και συνεπώς θα έπρεπε να είχε συμπληρωθεί όλη η υποδομή που χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της Σπύρου Κυπριανού λειτουργούν στην περιοχή δυο σχολεία ενώ στην περίπτωση της Τάσσου Παπαδόπουλου τέσσερα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button