Οικονομία

Τουρίστες μετα τον Ιούνιο

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται βελτίωση της κατάστασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη.

Ο  κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, τα ξενοδοχεία θα είναι κλειστά, πέραν μεμονωμένων περιπτώσεων τον Μάρτη . Η πρώτη εξαμηνία θα είναι πολύ χαμηλή στις επιδόσεις της, εκτίμησε, αναφέροντας πως η επιτυχία μιας τουριστικής σεζόν εξαρτάται από το πόσο καλά κινείται η άμεσα προηγούμενή της. «Δηλαδή, αν έχεις ένα καλό χειμώνα, θα σου φέρει ένα καλό καλοκαίρι και αντίστροφα» είπε.

Πρόσθεσε δε, πως η κινητικότητα της αγοράς επηρεάζει το αποτέλεσμα. Ευελπιστούμε συνέχισε, ότι η δεύτερη εξαμηνία του 2021 θα κυμανθεί σε καλύτερα επίπεδα «όταν, όπως όλοι ευχόμεθα, η πανδημία θα βρίσκεται σε σχετικό έλεγχο». Εκτίμησε ότι το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά από το 2020, αλλά, όπως είπε, δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί και να θεωρηθεί ικανοποιητική χρονιά. Όσον αφορά την επίπτωση του Brexit στον τουρισμό, ο κ. Μιχαηλίδης εκτίμησε ότι δεν θα έχουμε αρνητικές επιπτώσεις απ’ ό,τι φαίνεται, αφού για τη διακίνηση των Άγγλων τουριστών στην ΕΕ δεν θα χρειάζεται βίζα.

Το θετικό είναι ότι συγκριτικά με άλλες χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ φαίνεται να προχωρούν σχετικά γρήγορα με τους εμβολιασμούς, ανέφερε, σημειώνοντας πως εάν καταφέρουν να εμβολιάσουν ένα σοβαρό ποσοστό του πληθυσμού τους μέχρι τον Μάρτη, αυτό θα βοηθήσει την επανεκκίνηση του τουριστικού ρεύματος, γενικά και προς την Κύπρο συγκεκριμένα.

Όπως είμαστε τώρα, ακόμη δεν έχουμε καμία ένδειξη για την σεζόν και πώς αυτή θα εξελιχθεί με ακρίβεια, συμπλήρωσε, αναφέροντας πως ακόμη είναι κάπως νωρίς. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως θα πρέπει να εξεταστεί πώς θα αντεπεξέλθουν οι αεροπορικές εταιρείες αλλά και οι μεγάλοι διοργανωτές τουριστικών ταξιδίων που έχουν αεροπλάνα τα οποία έχουν αφήσει πίσω λόγω της κατάστασης. “

Η όρεξη για ρίσκο” είπε, ”είναι σχετικά περιορισμένη”.    Είπε ακόμη πως οι κρατήσεις αυτή την περίοδο είναι μηδαμινές και πως τα εννέα με δέκα ξενοδοχεία που είναι ανοικτά στην Επαρχία Πάφου, στην πραγματικότητα είναι σαν να μην λειτουργούν. Το να είσαι ανοιχτός και χωρίς δουλειά στην ουσία είναι σαν να είσαι κλειστός, σημείωσε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button