Επικαιρότητα

Τον άλλο μήνα η απόφαση για ναρκωτικά

Για τις 17 Δεκεμβρίου επιφύλαξε το Δικαστήριο την απόφαση του αναφορικά με την υπόθεση μεταφοράς 20 περίπου κιλών κάνναβης μέσω του αεροδρομίου Πάφου, με κατηγορούμενο 39χρονο.

Στη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου εξετάστηκε εκ πρώτης όψεως το θέμα που έθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης   Μαρία Σατολιά και Ηλίας Σατολιάς. Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι υπεράσπισης προχώρησαν σε  εισήγηση ότι εκ πρώτης όψεως δεν αποδεικνύονται τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος και ότι η μαρτυρία της 35χρονης μάρτυρος κατηγορίας είναι αναξιόπιστη και αντινομική και πρέπει ο κατηγορούμενος να απαλλαχθεί και να αθωωθεί από τις κατηγορίες.

Πρόσθεσαν επίσης, ότι κανένα λογικό Δικαστήριο δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τεκμήριο ενοχής εναντίον του κατηγορούμενου . Η εισήγηση των συνηγόρων υπεράσπισης δεν έγινε αποδεκτή από το Κακουργιοδικείο Πάφου και κατόπιν τούτου οι δύο πλευρές , ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου και οι συνήγοροι υπεράσπισης προχώρησαν στις τελικές αγορεύσεις για την αξιολόγηση της μαρτυρίας. 

Ο  39χρονος φέρεται την 25η Οκτωβρίου του 2018 να συμμετείχε στην διάπραξη του ποινικού αδικήματος της παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του αεροδρομίου Πάφου και συγκεκριμένα προήγαγε ή συμβούλεψε την 35χρονη γυναίκα από την Θεσσαλονίκη να εισαγάγει στην Κυπριακή Δημοκρατία κάνναβη συνολικού βάρους 19 κιλών και 997 γραμμαρίων.

Η  35χρονη μάρτυρας κατηγορίας  έχει καταδικαστεί το 2019 σε ποινή φυλάκιση εννέα ετών. Είχε συληφθή στο αεροδρόμιο αφού ήταν  αυτή που εισήγαγε στην Κυπριακή Δημοκρατία την κάνναβη. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button