Επικαιρότητα

Τιμήθηκε ο εθνάρχης Μακάριος

Το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Παναγιάς οργάνωσε και φέτος την  καθιερωμένη Πορεία Αγάπης για τον Εθνάρχη Μακάριο ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής.  Προηγήθηκε θρησκευτικό μνημόσυνο  προισταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου στην ιερά μονή Χρυσορογιατίσης. 

Την κυβέρνηση  εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου μεταφορών επικοινωνιών και έργων Σταύρος Μιχαήλ ο οποίος χαρακτήρισε τον εθνάρχη Μακάριο ως μια εκκλησιαστική και εθνική προσωπικότητα και εκ των σημαντικότερων κεφαλαίων της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.  

Ο κ.Μιχαηλ σημείωσε ότι παρα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ο αγώνας της Ε/Κ πλευράς και του προέδρου της δημοκρατίας είναι συνεχής και άοκνος, μέχρις ότου επιτευχθεί η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι συνθήκες ειρήνης και ευημερίας για το σύνολο του Κυπριακού λαού. Το όραμα του αρχιεπισκόπου Μακαρίου για διασφάλιση, κατέληξε, της φυσικής και εθνικής επιβίωσης του Ελληνισμού στην Κύπρο αποτελεί ιστορικό χρέος που καλούμαστε να εκπληρώσουμε.  

Μετα το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε   πορεία από την Μονή Χρυσορρογιάτισσας μέχρι την γενέτειρα του εθνάρχη Μακαρίου ,Παναγιά.   

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button