Επικαιρότητα

Την μερίδα του λέοντος για έργα η Πάφος

Σε πενήντα κοινότητες της επαρχίας Πάφου θα εκτελεσθούν την επόμενη περίοδο 53 έργα αξίας  €1.647.668 .  Είναι το μεγαλύτερο κονδύλι που διατίθεται από όλες τις επαρχίες, όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα πιο κάτω, και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην επαγγελματική επάρκεια της επαρχου Πάφου και των συνεργατών της που καταφέρνουν να ωριμάζουν συνεχώς έργα σε κοινότητες της επαρχίας.

Σε συνάντηση με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης συμφώνησε την έγκριση 4,7 εκ. ευρώ για άμεση υλοποίηση 124 μικρών ώριμων έργων σε 103 Κοινότητες στις Επαρχίες ως ακολούθως:

Επαρχία Λευκωσίας         €1.076.000      για 23 έργα      σε 21 Κοινότητες

Επαρχία Λεμεσού                €350.000       για 10 έργα      σε 9 Κοινότητες

Επαρχία Λάρνακας              €583.100      για 20 έργα      σε 18 Κοινότητες

Επαρχία Πάφου                 €1.647.668      για 53 έργα      σε 50 Κοινότητες

Επαρχία Αμμοχώστου       €1.047.795      για 18 έργα       σε 5 Κοινότητες

Τα ποσά που θα διατεθούν αφορούν σε:

–          Βελτιώσεις δρόμων και κατασκευή/βελτίωση πεζόδρομων, με στόχο την βελτίωση της προσπελασιμότητας των Κοινοτήτων και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

-πάρκα, εξωραϊσμό χώρων και κατασκευή/βελτίωση πάρκων και χώρων πρασίνου, με στόχο την διατήρηση, προστασία και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας και

-αντιπλημμυρικά έργα για αντιμετώπιση προβλημάτων/πλημμυρών από όμβρια ύδατα.

Τα έργα είναι ώριμα και θα υλοποιηθούν χωρίς καθυστέρηση, είτε από τα συνεργεία των  Επαρχιακών Διοικήσεων με αυτεπιστασία, είτε από ιδιώτες Εργολάβους,  στα πλαίσια υφιστάμενων η/και νέων προσφορών που θα προκηρυχθούν προσεχώς.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button