Υγεία

Τεστ Πανανικολάου

Τα νέα Πρωτόκολλα και οι κατευθυντήριες οδηγίες που τέθηκαν σε εφαρμογή στην ειδικότητα της γυναικολογίας/μαιευτικής και συγκεκριμένα το Τεστ Πανανικολάου (ΠΑΠ) να γίνεται κάθε δύο χρόνια αντί κάθε χρόνο, «μας προκαλούν λύπη και ανησυχία», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Δημοκρατική Παράταξη.
«Το τεστ Παπανικολάου είναι από τις πιο σημαντικές εξετάσεις για τη γυναίκα και μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή της. Ο καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας αποτελεί την 2η αιτία θανάτου από καρκίνο στις νεαρές γυναίκες παγκοσμίως, ενώ στην Κύπρο εντοπίζονται και καταγράφονται ετήσια 35 νέα περιστατικά και 10 θάνατοι», προσθέτει.

Όπως αναφέρει, «στην Κύπρο δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνονται ζωές λόγω απουσίας μέτρων πρόληψης. Όταν πολλές φορές αναφερόμαστε στην αναγκαιότητα να λαμβάνονται μέτρα πρόληψης πρέπει να το εννοούμε και να το εφαρμόζουμε.

Η Δημοκρατική Παράταξη καλεί το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η πρόσβαση στην υγεία να αντιμετωπιστεί ως ανθρώπινο δικαίωμα και όχι ως κάτι που μετριέται μόνο μέσα από αριθμούς και δαπάνες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close