Κύπρος

Τελετή βράβευσης μελών της Αστυνομίας

Σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, βραβεύθηκαν συνολικά δέκα διακριθέντα μέλη της Αστυνομίας. 

Κατά την τελετή, επιδόθηκαν βραβεία στα μέλη που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση στις Σειρές Εκπαίδευσης 149, 150 και 151, στο Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Ανίχνευσης Εγκλημάτων αρ. 67, καθώς και στον ετήσιο διαγωνισμό του Επαμειβόμενου Κυπέλλου της Αστυνομίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021. 

Τα βραβεία απένειμαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κα Έμιλυ Γιολίτη, ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, κ. Χρήστος Μαυρής και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ανώτερος Αστυνόμος, κ. Θεμιστός Αρναούτης. 

Βραβεία απένειμαν επίσης, ο κ. Στέλιος Δημητρίου, υιός του πρώην Υπαρχηγού Αστυνομίας Θεοφάνη Δημητρίου και η κα Πολίνα Ευθυβούλου – Ευθυμίου, σύζυγος του πρώην Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, Θωμά Ευθυμίου. Τα συγκεκριμένα βραβεία απονεμήθηκαν εις μνήμη τους, σε διακριθέντες αστυνομικούς. 

Χαιρετώντας την εκδήλωση, η κα Γιολίτη εξέφρασε αρχικά τις ευχαριστίες της Πολιτείας προς την Αστυνομία για τη συνδρομή της στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ακολούθως συνεχάρη όλους τους πρωτεύσαντες και διακριθέντες αστυνομικούς. «Η εκδήλωση αυτή», ανέφερε η κα 

Υπουργός, «δίνει την ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα σε όλα τα μέλη της Αστυνομίας ότι η ηγεσία του Σώματος αλλά και η Πολιτεία, αναγνωρίζει και επιβραβεύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την αφοσίωση στο καθήκον και την προσήλωση στην επαγγελματική διάκριση». 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε πως ένας Αστυνομικός Οργανισμός για να είναι πετυχημένος θα πρέπει να βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία αλλαγής και μεταρρύθμισης, με στόχο την αύξηση της απόδοσης αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δίνουμε σημαίνουσα βαρύτητα στον τομέα της εκπαίδευσης μέσα από τον οποίο τα μέλη της Αστυνομίας αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες και εμπειρίες προκειμένου να βοηθούν και ταυτόχρονα να προστατεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πολίτη και την κοινωνία μας». 

Ο Διευθυντής της Α.Α.Κ. συνεχάρη με τη σειρά του τα διακριθέντα μέλη, αναφέροντάς τους ότι, «οι σημερινές βραβεύσεις αποτελούν την αρχή. Χρειάζεται περαιτέρω δουλειά και υπομονή για την επίτευξη των στόχων σας». 

Τα μέλη της Αστυνομίας που διακρίθηκαν είναι: 

– Αστυφ. 4323 Παναγιώτης Δημοσθένους και Αστυφ. 435 Ναταλία Κυριακίδου, της Σειράς Εκπαίδευσης αρ. 149. 

– Αστυφ. 822 Παντελής Παπαθεοδώρου και Αστυφ. 1137 Λοΐζος Πρόξενος, της Σειράς Εκπαίδευσης αρ. 150. 

– Αστυφ. 3834 Στεφανία Ιωσηφάκη και Αστυφ. 3667 Χάρις Χαραλάμπους, της Σειράς Εκπαίδευσης αρ. 151. 

– Α/Αστυφ. 3831 Γιώργος Θωμά και Αστυφ. 3624 Αγγελική Δαγκλή, για το Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Ανίχνευσης Εγκλημάτων. 

– Α/Αστυφ.1350 Ειρήνη Πετρακίδου και Αστυφ. 3150 Μιχαλάκης Αδάμου, στον διαγωνισμό του Επαμειβόμενου Κυπέλλου Αστυνομίας. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button