Επικαιρότητα

Τα σπίτια των Κινέζων στα οποία παραθερίζουν Κύπριοι

Εφιάλτης έχει γίνει η ζωή για δεκάδες οικογένειες Κυπρίων που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν ανεγερθεί συγκροτήματα κατοικιών για αλλοδαπούς επενδυτές.

 

Στην εποχή της φούσκας των διαβατηρίων πολλές από τις επαύλεις αυτές πωλήθηκαν σε ξένους οι οποίοι κανένα ενδιαφέρον δεν είχαν για το σπίτι αφού αυτό που τους ενδιέφερε πρωτίστως ήταν η εξασφάλιση του διαβατηρίου.

Το θέμα δεν είναι αυτό. Πολλά από τα σπίτια αυτά, είτε έχουν πωληθεί σε αλλοδαπούς είτε κάποια από αυτά δεν έχουν πωληθεί, ενοικιάζονται περιοδικά τόσο σε ξένους όσο κυρίως σε νεαρούς Κυπρίους οι οποίοι οργανώνουν πάρτι με την ένταση της μουσικής στο δια πασών, με πυροτεχνήματα , με φωνές και τραγούδια.

Τα συγκροτήματα αυτά δεν βρίσκονται σε τουριστικές αλλά σε οικιστικές περιοχές στην χαμηλή περιοχή της Πάφου και οι γείτονες βρίσκονται πλέον στα όρια τους. Συχνά σημειώνονται διαπληκτισμοί όταν οι ένοικοι που ήρθαν για να διασκεδάσουν δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα πρέπει να διαλύσουν το πάρτι  έστω τα μεσάνυκτα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button