Επικαιρότητα

Τα σκήπτρα η Πάφος

Το υψηλότερο ποσοστό εξιχνίασης των σοβαρών εγκλημάτων εξασφάλισε η αστυνομική διεύθυνση Πάφου και το 2018 με πέραν του 77%.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του αρχηγείου αστυνομίας το χαμηλότερο ποσοστό εξιχνίασης είναι στην Μορφου με 57% και ακολουθεί η Λεμεσός με  63%. Στην επαρχία αυτή καταγράφονται και οι περισσότερες υποθέσεις εμπρησμών, ληστειών και ναρκωτικών.

Η επαρχία Πάφου έχει ωστόσο μια αρνητική πρωτιά σε ότι αφορά τους φόνους και τις απόπειρες φόνου, τρεις σε κάθε περίπτωση οι οποίες ωστόσο έχουν εξιχνιασθεί 100%. Αδυναμία καταγράφεται στις διαρρήξεις όπου από τις 93 που καταγγέλθηκαν εξιχνιάσθηκε σχεδόν το 1/3 από αυτές.

Ανησυχητικά ψηλές είναι και οι υποθέσεις ναρκωτικών. Η Λεμεσός κρατά τα σκήπτρα με 141 υποθέσεις αλλά η Πάφος με πολύ λιγότερο πληθυσμό έχει μόλις 10 υποθέσεις λιγότερες.  Τελικά σε σύνολο 552 υποθέσεων που καταγγέλθηκαν και εξετάσθηκαν από την αστυνομική διεύθυνση Πάφου εξιχνιάσθηκαν οι 429 ή ποσοστό 77,72% που είναι το ψηλότερο από όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button