Οικονομία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι έθεσε η ΕΚΥΣΥ στο Υπουργείο Εργασίας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οργάνωση συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ τέθηκαν σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της, αποτελούμενη από τον Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστα Σκαρπάρη και τον Ε.Γ. ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας Μάρκο Τσιηφτέ, με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Ζαχαριάδη και τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.

Η αντιπροσωπεία έθεσε πολλά προβλήματα που χρονίζουν και για τα οποία η ΕΚΥΣΥ απέστειλε πάρα πολλές επιστολές προς την Υπουργό Εργασίας, χωρίς ωστόσο, όπως αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης, να ληφθούν υπόψη.

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν ήταν η αποκοπή της μικρής επιταγής το 2014 και η ανάγκη να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για να επανακτήσουν την μικρή επιταγή, καταθέτοντας και πάλι στοιχεία από τις τράπεζες για τα τελευταία τέσσερα χρόνια (από 1.1.2018), παραβλέποντας, όπως αναφέρεται, την αφάνταστη ταλαιπωρία στην οποία θα υποβληθούν εκ νέου οι χαμηλοσυνταξιούχοι για να εξασφαλίσουν από τις τράπεζες τα δικαιολογητικά.

Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ, αναφέρει η ανακοίνωση, «απαίτησε από το Υπουργείο Εργασίας να σταματήσει η κοροϊδία και να προχωρήσουν στην άμεση πληρωμή των δικαιούχων  χαμηλοσυνταξιούχων, «πολλοί από αυτούς είναι ήδη  πολύ μεγάλης ηλικίας  και δεν αντέχουν νέες ταλαιπωρίες  και κοροϊδία ενώ αρκετοί έφυγαν από την ζωή».

Η ΕΚΥΣΥ υπενθύμισε και την πρόσφατη έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως και τόνισε την ανάγκη το Υπουργείο Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων στην εξέταση των αιτήσεων και σε ό,τι αφορά την υπηρεσία διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας.

Έθεσε επίσης το θέμα των ατόμων που χρειάζονται επειγόντως φροντίδα και στην καθυστέρηση της εξέτασης των αιτήσεων. Η ΕΚΥΣΥ υπενθύμισε στο Υπουργείο Εργασίας ότι απέστειλε γραπτές εισηγήσεις για βελτίωση του Σχεδίου Ενίσχυσης Χαμηλοσυνταξιούχων για να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες που δημιουργεί έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με βάση τις τελευταίες αποφάσεις.

Τέλος, η ΕΚΥΣΥ υπενθύμισε ξανά τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από αιτητές για θεσμοθετημένη ή κοινωνική σύνταξη, οι οποίοι εργάστηκαν ή πιθανόν να εργάστηκαν στο εξωτερικό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button