Επικαιρότητα

Τα πλοία της Πάφου

Δυο εμπορικά πλοία που προσάραξαν στις ακτές της Πάφου αποτελούν πλέον σημεία αναφοράς.

Προσελκύουν ολοχρονα το ενδιαφέρον ξένων και ντόπιων ενώ οι σκέψεις που έγιναν στο παρελθόν για «διαφορετική» αξιοποίηση τους έχει εγκαταλειφθεί οριστικά και μάλλον θα παραμείνουν στους χώρους που είναι σήμερα μέχρι η θάλασσα να τα διαλύσει.

Το Δημήτριος στον Φουρφουρή

Το ελληνικό φορτηγό πλοίο υπό σημαία Ονδούρας, «Δημήτριος 2», μετά από σφοδρή θαλασσοταραχή προσάραξε σε ξέρες, στα ανοικτά της Χλώρακας, ένα βράδυ του Μάρτη το 1998.

Το «Δημήτριος 2» μετέφερε ξυλεία από τη Χαλκίδα με προορισμό τη Λεμεσό και τη Βηρυτό, αλλά λόγω των σφοδρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα, παρεσύρθη από τα κύματα και προσάραξε πεντακόσια μέτρα από την ακτή της Χλώρακας.

Στο πλοίο επέβαιναν εννέα ναυτικοί, πέντε Έλληνες, δύο Σύροι και δύο Πακιστανοί, οι οποίοι διασώθηκαν από ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, το οποίο κλήθηκε για βοήθεια. Αρχικά πρόθεση των αρχών ήταν η δημιουργία στην περιοχή τεχνητού υφάλου, που θα εξυπηρετούσε κυρίως τον τουρισμό και ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με καταδύσεις, αφού προηγουμένως λαμβάνονταν υπόψη και οι περιβαλλοντικές πτυχές του θέματος. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορεί να γίνει κυρίως για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους.

Το  EDRO  της Πέγειας

Πόλο έλξης αποτελεί και το πλοίο EDRO III το οποίο προσάραξε λόγω της θαλασσοταραχής στην περιοχή Θαλασσινές Σπηλιές στην Πέγεια. Την ημέρα του ναυαγίου το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου 2012 , στο σκάφος το οποίο είναι μήκους 84 μέτρων και πλάτους 14, επέβαιναν 9 μέλη πλήρωμα από το Λίβανο και την Αίγυπτο. Το πλοίο είχε αποπλεύσει το προηγούμενο βράδυ από την Λεμεσό με προορισμό την Ρόδο, μεταφέροντας γυψοσανίδες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button