Επικαιρότητα

Τα πασχαλινά παιχνίδια στην κληρονομιά της UNESCO

Δέκα τέσσερεις κοινότητες της επαρχίας Πάφου μετείχαν στο πρώτο ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακών πασχαλινών παιχνιδιών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Πάσχα και σήμερα δευτέρα της Λαμπρής.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν σε Πασχαλινά Παραδοσιακά Παιχνίδια που έχουν συμπεριληφθεί στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε  από τον Λαογραφικό Όμιλο «ΚΤΗΜΑ» Πάφου και την Κυπριακή Εθνική ΕπιτροπήUNESCO, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με την Αντιγόνη Πολυνείκη λειτουργό της Κυπριακής εθνικής επιτροπής UNESCO τα έθιμα του Πάσχα αποτελούν ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά όλων των Κυπρίων. Το 2017 με πρωτοβουλία του λαογραφικού ομίλου ΚΤΗΜΑ τα παραδοσιακά παιχνίδια της Λαμπρής περιλήφθηκαν στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας.

Η ακριτική κοινότητα του Πωμου φιλοξένησε σήμερα την κεντρική εκδήλωση που περιλάμβανε όχι μόνο παλιά και ξεχασμένα πασχαλινά παιχνίδια αλλά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button