Επικαιρότητα

Τα κάστρα των κομμάτων στην Πάφο

Η ΕΔΕΚ κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά σε κοινότητες της επαρχίας Πάφου, κάποιες από τις οποίες αποτελούσαν για χρόνια παραδοσιακά κάστρα άλλων κομμάτων.

Η ΕΔΕΚ κατετάγη πρώτη στην Αγία Βαρβάρα, στην Αγία Μαρίνα Πόλεως Χρυσοχους, στον Άγιο Γεώργιο, στην Αναρίτα, στην Αργάκα, στην Γιόλου, στο Γουδί , στην Γυαλιά, στην Θελέτρα, στην Ακουρδαλια, στην Κινουσα, στα Κουκλια, στην Κρητου Μαροττου, στην Κρητου Τερρα,  στην Λετυμπου, στο Νέο Χωριο, στην Παναγια, στην Περιστερωνα, στον Πωμο, στην Σιμου, στο Σκουλι, στο Στατο- Αγιο Φωτιο, στην Στενή, στην Ταλα και στην Φυτη.

Στα δημοτικά όρια Πάφου την πρωτιά εξασφάλισε ο ΔΗΣΥ με 23% και ακολουθεί η ΕΔΕΚ με 20%, το ΔΗΚΟ με 19%, το ΑΚΕΛ με 16%, και το ΕΛΑΜ με 12%. Ο ΔΗΣΥ αναδείχθηκε πρώτος και στην Πεγεια με ποσοστό 31% , δεύτερο το ΑΚΕΛ με 20%, το ΔΗΚΟ με 17%, το ΕΛΑΜ με 11,40% και  η ΕΔΕΚ με 10,81%.

Στο δήμο Γεροσκηπου πρώτο κόμμα κατετάγη το ΑΚΕΛ με ποσοστό 26%, ακολουθούν  ο ΔΗΣΥ και η ΕΔΕΚ με τις ίδιες ψήφους και ποσοστό  19,25%, το ΔΗΚΟ με 16,58% και το ΕΛΑΜ με 11,33%.

Στο δήμο Πόλεως Χρυσοχους κυριάρχησε η ΕΔΕΚ με ποσοστό 38,17%, ακολουθεί ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 21,22%, ,το ΑΚΕΛ με ποσοστό 17,80%, το ΔΗΚΟ με ποσοστό 13%  και το ΕΛΑΜ με ποσοστό 6,50%.

Ο ΔΗΣΥ διατήρησε την πρωτιά σε παραδοσιακά του κάστρα όπως η Έμπα, το Πολεμι, το Στρουμπι,  η Δρουσια και η Ιννια.

Το ΔΗΚΟ αν και είχε σημαντικές απώλειες σε διάφορες περιοχές κατάφερε να παραμείνει πρώτο σε ορισμένες κοινότητες της επαρχίας όπως η Γαλαταρια, η Κοίλη , η Τραχυπεδουλα και τα Κελοκέδαρα.

Το ΑΚΕΛ διατήρησε επίσης την πρωτιά σε κοινότητες που παραδοσιακά είναι ισχυρό όπως η Χλωρακα, η Καλεπεια, το Μέσα Χωριό, τα Κονια, η Μαραθουντα, η Σαλαμιού και η Κισονεργα.

Το ΕΛΑΜ εξασφάλισε την πρωτιά στην Ασπρογια και η Συμμαχία -Οικολόγοι στην Νικοκλεια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close