Πάφος

Τα θέματα της πρώτης συνεδρίας

Επιστολή απέστειλε στους συναδέλφους του και στο δήμαρχο  στο δήμο Πάφου ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ Φίλιππος Φιλίππου. Με την επιστολή του ιεραρχεί τα θέματα που κατά την άποψη του θα πρέπει να απασχολήσουν άμεσα το σώμα.  

Ο κ. Φιλίππου εύχεται ότι φέτος θα είναι η χρονιά που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, για να τροχοδρομηθούν και να δοθούν οριστικές λύσεις: 1. Η έλλειψη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (Master Plan) της Πόλης. 2. Η δημιουργία της Δημόσιας Πανεπιστημιακής Σχολής. 3. Η λειτουργία του Φορέα Πολιτισμού. 4. Η σκληρή και άνιση μάχη, η οποία επιβάλλεται να δοθεί και να κερδηθεί, ενάντια στα ναρκωτικά και την υγιή ανάπτυξη της νεολαίας μας. 5. Η βελτίωση των ιατρικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών της Πάφου. 6. Η ορθή αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του μεταναστευτικού. 7. Η οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων και του απλού πολίτη της Πάφου, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο. 8. Η αντιμετώπιση της μάστιγας του βανδαλισμού στην πόλη μας. 9. Η έλλειψη έργων αθλητικής υποδομής, προώθηση του αθλητισμού. 10. Η αναμόρφωση και επιτέλους η αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου, και όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να κερδίσει τη μάχη. 11. Η δημιουργία σύγχρονων αστικών συγκοινωνιών που να εξυπηρετούν ολόκληρη την Πόλη. Η δημιουργία σύγχρονων σταθμών λεωφορείων και μαζικών μεταφορών. Σύγχρονες και έξυπνες στάσεις λεωφορείων. Η δημιουργία ενός εξυπηρετικού δικτύου για τους πολίτες και επισκέπτες της Πόλης μας. 12. Οριστική λύση για το δρόμο που θα ενώνει το Αεροδρόμιο Πάφου με την πόλη της Πάφου. 13. Η τεχνολογική αναβάθμιση της Πάφου και η μετατροπή της σε Smart City. 14. Η βελτίωση και ανάδειξη των Αρχαιολογικών μας χώρων, η κατασκευή στεγάστρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο. Ολοκλήρωση επιτέλους του έργου ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Κάτω Πάφου. 15. Η δημιουργία διάφορων μουσείων, όπως το μουσείο μουσικών οργάνων, ιστορικής αναδρομής και μνήμης της Πάφου, μουσείο Αντίστασης και Αγώνα, αλλά και άλλων έργων πολιτιστικής υποδομής στην πόλη της Πάφου. 16. Η τοποθέτηση και προστασία του Λεωφορείου της Αντίστασης σε περίοπτη θέση στην πόλη. Page 2 of 2 17. Η ανάδειξη και η σωστή αξιοποίηση του Φάρου της Πάφου.

18. Η βελτίωση των παραλιών και των υπηρεσιών που προσφέρονται στις παραλίες, με παράλληλη κατασκευή κυματοθραυστών. 19. Η έλλειψη Αγκυροβολίου και γενικότερα η επικοινωνία μας με τη θάλασσα. 20. Η ποσοτική, ποιοτική και τεχνολογική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου Πάφου.

Η αύξηση του προσωπικού όπου χρειάζεται, η πιο γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Δημότη κτλ. 21. Λύση με την υπηρεσία σκυβάλων και καλλιέργεια κουλτούρας καθαριότητας και αγάπης προς το περιβάλλον και μια επιτυχή εφαρμογή ενός ορθού προγράμματος ανακύκλωσης. 22.

Η βελτίωση του οδικού δικτύου εκεί και όπου χρειάζεται. 23. Η αναβάθμιση του οδικού φωτισμού. 24. Η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές με χρόνια προβλήματα από τα όμβρια ύδατα. 25. Το μεγάλο ζήτημα της προσβασιμότητας για όλους. 26. Η Αγίου Αντωνίου που έχει ξεχαστεί και έχει αφεθεί σε άσχημο χάλι. 27. Η ποιοτική βελτίωση και η αναβάθμιση της ασφάλειας των διάφορων πάρκων και χώρων πρασίνου. 28.

Η αύξηση των χώρων πρασίνου με τη δημιουργία νέων πάρκων, η σωστή αναβάθμιση των υφιστάμενων πάρκων, η ολοκλήρωση του μεγάλου πάρκου χρωμάτων, η δημιουργία των γραμμικών πάρκων και η σωστή συντήρηση και διατήρηση τους ως χώρους ξεκούρασης και απόλαυσης για όλες τις ηλικίες. 29. Η ορθή κατασκευή του μεγάλου έργου των κύριων λεωφόρων της Πόλης μας: Ελλάδος, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Γρίβα Διγενή και Νεόφυτου Νικολαΐδη. 30. Σχεδιασμός και ωρίμανση της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου.

31. Η ποιοτική αναβάθμιση της Δημοτική Βιβλιοθήκης, η ολοκλήρωση της ενοποίησης της Πάφου με τη Βιομηχανική Περιοχή. Σχεδιασμός και αναδιαμόρφωση της περιοχής παλιάς αστυνομίας, Μουσαλλά – πάρκο Ήβης Μαλιώτου, της Δημοτικής Πινακοθήκης, ολοκλήρωση ανάπλασης του δεύτερου χανιού, ανάπλαση στο Αναβαργός, πλατεία Παναγίας Θεοσκέπαστης, κτλ. Γενικά, η ολοκλήρωση όλων των έργων και η σωστή διαχείριση τους. Σχεδιασμός και ωρίμανση νέων. 32.

Η υιοθέτηση πλαισίων για τα σκιάδια των διαφόρων κατηγοριών επιχειρήσεων. 33. Η φοβερή έλλειψη χώρων στάθμευσης στην Πόλη μας. Λειτουργία του Smart Parking. 34. Η έλλειψη δημόσιων χώρων υγιεινής. 35. Τα διαλυμένα ή και ανύπαρκτα πεζοδρόμια, το φρικτό οδικό δίκτυο της πόλης, η αισθητική αναβάθμιση της πόλης, οι ταλαιπωρημένοι αιτητές που περιμένουν έκδοση διάφορων αδειών, οι απελπισμένοι πολίτες που περιμένουν αποφάσεις…, και πόσα αλλά να αναφέρουμε που ήδη υπάρχουν και άλλα τόσα που σίγουρα θα προκύψουν.

Μπορούν να αναφερθούν πολλά άλλα θέματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε με βούληση, θέληση και πείσμα, με όραμα και σκληρή δουλειά, για να μπορέσουμε να μετατρέψουμε την Πάφο σε μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη, φιλική προς τους πολίτες της και ευχάριστη σε όλους τους επισκέπτες.

 

Καλή δουλειά σε όλους μας. Με εκτίμηση, Φίλιππος Θ. Φιλίππου Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου Δημοτικής Ομάδας Κ.Σ. ΕΔΕΚ

 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button