Επικαιρότητα

Τα δεδομένα για τέσσερεις δήμους Πάφου

Ο δήμος Πόλεως Χρυσοχούς είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε πληθυσμό της επαρχίας Πάφου και ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της εκλογικής περιφέρειας Πάφου.

Πριν από την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν ο μικρότερος σε πληθυσμό δήμος με λιγότερους από δυο χιλιάδες ψηφοφόρους. Μετά την ενσωμάτωση στο δήμο 13 κοινοτήτων του διαμερίσματος οι ψηφοφόροι ξεπερνούν τις πέντε χιλιάδες.

Εκτός του δημάρχου θα εκλέγουν 14 αντιδήμαρχοι και δυο δημοτικοί σύμβουλοι.  Ο δήμος Πέγειας- Ακαμα που ήταν ο τρίτος σε πληθυσμό δήμος της επαρχίας μετα τις αλλαγές και την ένταξη της Κισσόνεργας και κοινοτήτων του Ακαμα είναι πλέον ο μικρότερος σε πληθυσμό αλλά ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση.

Οι ψηφοφόροι μόλις που ξεπερνούν τις τέσσερεις χιλιάδες. Εκτός του δήμαρχου θα εκλέγουν 16 μέλη του δημοτικού συμβουλίου εκ των οποίων οι έξι αντιδήμαρχοι.  Δεύτερος μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος στην Πάφο παραμένει ο δήμος Γεροσκήπου ή ανατολικής Πάφου όπως θα ονομάζεται πλέον με την ένταξη άλλων τεσσάρων κοινοτήτων στα ανατολικά του. Θα εκλεγούν επίσης 16 μέλη του δημοτικού συμβουλίου εκ των οποίων οι πέντε θα είναι αντιδήμαρχοι.

Ένας μόνο θα είναι ο αντιδήμαρχος στον μητροπολιτικό δήμο της επαρχίας, τον δήμο Πάφου όπου θα εκλεγούν άλλοι 23 δημοτικοί σύμβουλοι. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στο δήμο Πάφου πλησιάζει τις 25 χιλιάδες, 24,991 για την ακρίβεια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button