Πολιτική

Ταταρ ή Ακιντζι

Στις κάλπες και σήμερα οι Τουρκοκύπριοι και οι έποικοι στα κατεχόμενα για την εκλογή λεγομένου προέδρου. Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ τίθενται αντιμέτωποι, σε μια διαδικασία με εμφανείς τις τουρκικές παρεμβάσεις προς εξυπηρέτηση της υποψηφιότητας του δευτέρου.

Τον Τατάρ στήριξε επίσημα το Κόμμα των Εποίκων και ο Ερχάν Αρικλί, καθώς και μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και του Κόμματους του Λαού (HP). Ο Ακιντζί απέκτησε ευρεία δυναμική με τη στήριξη του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) κ αι του Τουφάν Ερχιουρμάν, ωστόσο τίποτα δεν θεωρείται βέβαιο στις παράνομες διαδικασίες που εκτυλίσσονται υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ταγίπ Ερντογάν.

Στην αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής (11/10) ο Ερσίν Τατάρ έκοψε πρώτος το νήμα με 32,35% έναντι 29,84% που έλαβε ο Μουσταφά Ακιντζί. Τουφάν Ερχιουρμάν (21,68%), Κουντρέτ Οζερσάι (5,74%), Ερχάν Αρικλί (5,36%) και Σερντάρ Ντενκτάς (4,20%) μπορούν να ρυθμίσουν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει και η αποχή, που έφθασε στο 41,79% την πρώτη Κυριακή.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button