Επικαιρότητα

Ταλαιπωρία για εκατό μέτρα άσφαλτο

Ένα μικρό κομμάτι ασφάλτου, γύρω στα εκατό μέτρα,  κοντά στο χωριό Πενταλιά, ταλαιπωρεί τους κατοίκους δέκα χωριών της ορεινής Πάφου τα δυο τελευταία χρόνια. Τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για επιδιόρθωση του δρόμου έχουν παραβιασθεί κατ’ επανάληψη.  

Στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου λόγο κατολισθήσεων διεξάγονται εργασίες αποκατάστασης εδώ και ένα και πλέον χρόνο χωρίς ακόμη να έχουν ολοκληρωθεί ενώ ο δρόμος ήταν κλειστός για την τροχαία κίνηση άλλο ένα χρόνο προηγουμένως. Οι οδηγοί αναγκάζονται να οδηγούν μέσα από τον δρόμο της παλιάς Πενταλιας που είναι στενός και επικίνδυνος.

Οι κοινοτάρχες της περιοχής έχουν ζητήσει την επίσπευση των εργασιών και την παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου το συντομότερο δυνατόν.

Στον ίδιο δρόμο, σε άλλο σημείο, λίγο έξω από την Νατα, που επίσης έχει καταρρεύσει δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση του. Κοινοτάρχες της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται και προειδοποιούν με την λήψη δυναμικών μέτρων.

Οι κοινοτάρχες της περιοχής αναρωτήθηκαν αν η πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας σημειώνοντας ότι αντί το κράτος να δίνει κίνητρα σε όσους διαμένουν στην ύπαιθρο στην ουσία τους σπρώχνει, κατά την έκφραση τους, να εγκαταλείψουν και αυτοί τα χωριά τους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button