Πάφος

Τίμησαν τον Μπέρτολτ Μπρέχτ

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου τιμώντας τον πολιτισμό και το ποιοτικό θέατρο τιμά φέτος τον Μπέρτολτ Μπρέχτ με την ευκαιρία των 125 χρόνων από τη γέννησή του.

Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα, που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε αγωνιστής άνθρωπος της εποχής μας. Η μελέτη των έργων του ποιητή και δραματουργού πρέπει να αποτελεί κομμάτι της μόρφωσης του καθενός από εμάς που επιλέγει να μην υποτάσσεται, να αντιπαλεύει τα κακώς έχοντα της κοινωνίας μας και να αγωνίζεται για έναν καλύτερο κόσμο. Στις υπηρεσίες αυτού του σκοπού είχε άλλωστε αφιερώσει κι ο ίδιος ο καλλιτέχνης το ταλέντο του.

Χθες βράδυ έγινε η  παρουσίαση από την δρα Μαρίνα Αθανασίου -Τάκη για την ζωή και το έργο του Μπρεχτ. Την εκδήλωση χαιρέτισε  ο Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου Δρ. Στέλιο Σοφόκλη και ο Γιώργος Σκούρος, μέλος της γραμματείας του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης. Διαβάστηκαν  ποιήματα από τον δρ. Ανδρέα Πετρίδη, ποιητή ενώ η  Μπάντα Pulsar έπαιξε  τραγούδια-διασκευές από την ταινία Η όπερα της πεντάρας.

Στις 21 Μαρτίου 2023, ώρα 8:00 μ.μ. θα γίνει προβολή της αυθεντικής ταινίας Η όπερα της πεντάρας, έτος παραγωγής το 1931 με ελληνικούς υπότιτλους. Την ταινία θα προλογίσει ο δρ. Στέλιος Σοφόκλη.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button