Πολιτική

Τίμησαν τον Δρ. Ιχσάν Αλή, στην Πάφο Οικολόγοι και Συμμαχία Πολιτών

Το Δρ. Ιχσάν Αλή τίμησαν  σήμερα η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Συμμαχία Πολιτών. 
Εις μνήμη και τιμή του Δρ. Ιχσάν Αλή, 
 το πρωί στις 09:30   η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του, στην Πάφο, εκ μέρους του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη. 

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της σεμνής εκδήλωσης,  ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Ανδρέας Ευλαβής μετά την κατάθεση στεφάνου , ανέφερε πως συμπληρώνονται φέτος 41 χρόνια από τον θάνατο του Δρ. Ιχσάν Αλή, του εμβληματικού αυτού ανθρώπου που ακούραστα εργάστηκε για μια Κύπρο, κοινή πατρίδα όλων των πολιτών της. Σήμερα είπε ο κ. Ευλαβής , έγινε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Δρ. Ιχσάν Αλή, προσθέτοντας πως για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο Δρ. Ιχσάν Αλή είναι ο φάρος της θυσίας μεταξύ Ε/κ και Τ/κ.

Η παρουσία του συνέχισε, είναι διαχρονική ειδικά στις δύσκολες μέρες μας που περνάμε με το κυπριακό, και η θύμηση του Δρ. Ιχσάν Αλή ενός στενού συνεργάτη του Μακαρίου, είναι ακόμη πιο ζωντανή. Η συνεπής στάση του Δρ. Ιχσάν Αλή, αλλά και η ουσιαστική του ανάλυση για τα αίτια του Κυπριακού, δεν μπορούν παρά να αποτελέσουν εφαλτήριο για τη διεκδίκηση μιας πραγματικής λύσης, που θα προτάσσει το δικαίωμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να ζήσουν ειρηνικά και ακηδεμόνευτα, μαζί σε μια κοινή κοινωνία και οικονομία, χωρίς εθνικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς, ανέφερε ο κ. Ευλαβής .

Ο κ. Ευλαβής είπε πως ο  Δρ. Ιχσάν Αλή, έζησε να δει τον εφιάλτη της διχοτόμησης να ζωντανεύει και να παίρνει σάρκα και οστά. Είναι υποχρέωση μας  σημείωσε, απέναντι στη μνήμη του αλλά και στους αγώνες των Κυπρίων Ελλήνων και Τούρκων να απαιτήσουμε την απελευθέρωση του νησιού μας από την Τουρκική κατοχή και την επανένωση λαού και κοινωνίας, σε ένα ενιαίο, ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος, χωρίς προστάτες και εγγυητές και χωρίς ρατσιστικούς διαχωρισμούς. 

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Συμβουλίου της  Συμμαχίας Πολιτών Πάφου Λάκη Στυλιανίδη στην προτομή του Δρ. Ιχσάν Αλή. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης  ανέφερε, « σήμερα τιμήσαμε τον αγωνιστή της ελευθερίας, συμπολίτη μας Τ/κ Δρ. Ιχσάν Αλή , ο οποίος ήταν πολέμιος για την ειρήνη και την συμφιλίωση στην Κύπρο και υπήρξε προστάτης της ΚΔ».

Ο Δρ. Ιχσάν Αλή, είπε ο κ. Στυλιανίδης, ήταν ένας πρωτεργάτης της ΚΔ ο οποίος εργάστηκε σταθερά και πολύ κοντά με κύπριους πολιτικούς, σημειώνοντας πως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την μνήμη του είναι να προσφέρουμε φόρο τιμής με ένα στεφάνι και λίγα λουλούδια”.

Eίναι σημείωσε, μέρος της ιστορίας μας και της ΚΔ και πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από την ανιδιοτελή του προσπάθεια για την ειρήνη και την συμφιλίωση στην Κύπρο. 

Επιπρόσθετα ο κ. Στυλιανίδης ευχήθηκε να μην επαναληφθούν τα κακά αποτελέσματα των προηγούμενων συναντήσεων  όπου  βρεθήκαμε , όπως είπε, σε αδιέξοδα και σε πολύ δυσμενής συνθήκες και αποφάσεις που πάρθηκαν εναντίον της ΚΔ.  

Πρόσθεσε τέλος πως θα πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από σοβαρούς αγώνες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close