Κύπρος

Τίμησαν τον Βάσσο Λυσαρίδη

Πραγματοποιήθηκε η τελετή μετονομασίας της Λεωφόρου Λεμεσού σε Λεωφόρο Βάσου Λυσσαρίδη, παρά το Αρχαίο Υδραγωγείο Καμάρων στη Λάρνακα. Τα αποκαλυπτήρια τέλεσαν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος. 

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος στον χαιρετισμό του εξέφρασε τις ευχαριστίες του κόμματός του στους Δημάρχους Λάρνακας και Αραδίππου Ανδρέα Βύρα και Ευάγγελο Ευαγγελίδη και στα μέλη των δημοτικών συμβουλίων των δυο δήμων, που με την απόφαση τους να μετονομάσουν τη Λεωφόρο Λεμεσού σε Λεωφόρο Βάσου Λυσσαρίδη, σηματοδοτούν μια νέα πορεία και κυρίως συμβάλλουν αποφασιστικά και ουσιαστικά στη διατήρηση της μνήμης του Βάσου Λυσσαρίδη. Ενός αγωνιστή για τη δημοκρατία και την ελευθερία της πατρίδας μας, ενός αγωνιστή εναντίον του αποικισμού και των φυλετικών διακρίσεων, ενός πρωτοποριακού γιατρού, ενός ποιητή, ενός ζωγράφου, ο οποίος, μέσα από τη βιολογική του πορεία, κατόρθωσε να στιγματίσει ανεξίτηλα τη σύγχρονη κυπριακή ιστορία και όχι μόνο, όπως είπε. 

«Εμείς από τη δική μας πλευρά, ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και απότιση φόρου τιμής σε αυτή την ηγετική φυσιογνωμία, την πρωτοποριακή για την εποχή του και όχι μόνο, δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι πιστοί τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα του για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, για την διατήρηση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τον άνθρωπο για την κοινωνική δικαιοσύνη για την δημοκρατία», είπε ο κ. Σιζόπουλος. 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας στον χαιρετισμό του ανέφερε πως η ζωή του Βάσου Λυσσαρίδη είναι ταυτισμένη με την αναζήτηση της ελευθερίας όχι μόνο της Κύπρου αλλά και των καταπιεζόμενων και αγωνιζόμενων λαών όπως της Παλαιστίνης της Αγκόλας της Νοτίου Αφρικής και όχι μόνο. 

Το ήθος η συνέπεια η συναίσθηση ευθύνης και η πολιτική ευθυκρισία του, εξακολουθούν να επηρεάζουν την πορεία της ιστορίας της Κύπρου, μιας και ο ίδιος ανήκει σε αυτούς που με τη δράση και τη ζωή τους έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο της πολιτικής και του τόπου μας, σημείωσε. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button