Υγεία

Τίμησαν τα πρόωρα

Το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων φωταγωγήθηκε χθες βραδυ  με χρώμα μωβ υποστηρίζοντας έτσι την ευαισθητοποίηση για το θέμα της Προωρότητας.

Η Πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε στην Ολομέλεια της Βουλής την Πρόεδρο του Συνδέσμου “Μωρά Θαύματα”, Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας που τιμάται στις 17 Νοεμβρίου.

Ο πρόωρος τοκετός, όπως επεσήμανε, συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα και πιθανά προβλήματα υγείας για τα πρόωρα νεογνά, ενώ αναγνώρισε παράλληλα την προοδευτική συνεισφορά της ιατρικής στην αντιμετώπιση των επιπλοκών. Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Βουλής προς το προσωπικό υγείας, ειδικά στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας για το «ιερός και δύσκολο έργου που επιτελεί».

Στηρίζοντας το μήνυμα της διεθνούς καμπάνιας για την ημέρα αυτή, υπογράμμισε τη σημασία των «Μικρών Δράσεων με Μεγάλη Επίδραση», προωθώντας την «άμεση φροντίδα δέρμα-με-δέρμα για κάθε πρόωρο μωρό».

Η Πρόεδρος εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Βουλή θα εξετάσει προτάσεις για την αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των νεογνών που γεννιούνται πρόωρα.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button