Επικαιρότητα

Τέσσερεις κοινοπραξίες για τον δρόμο

Τέσσερεις κοινοπραξίες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την κατασκευή του πρώτου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχους μέχρι το Στρουμπι.

Χθες έληξε η περίοδος υποβολής των προσφορών. Το έργο εντάσσεται στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του υπουργείου μεταφορών , επικοινωνιών και έργων, για βελτίωση του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών οι τέσσερις προσφορές θα αξιολογηθούν άμεσα, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Το προτεινόμενο έργο αφορά την μελέτη και κατασκευή (Design & Build) δρόμου δύο λωρίδων από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ., με προοπτική αναβάθμισής του σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων, ενώ το προκαταρκτικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε €70 εκ.+ ΦΠΑ. Ο συνολικός χρόνος μελέτης/κατασκευής θα είναι 3,5 χρόνια.

Η όδευση αρχίζει από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου παρά την Αγία Μαρινούδα, ακολουθεί βόρεια πορεία ανατολικά της Μαραθούντας και της Τσάδας, δυτικά της Καλλέπειας και του Στρουμπιού και καταλήγει στον υφιστάμενο δρόμο, μετά το Στρουμπί.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button