Επικαιρότητα

Τέλος Μαΐου σε πλήρη λειτουργία η τουριστική Πάφος

Με την προσδοκία ότι η πανδημία στην Κύπρο και στην Ευρώπη αρχίζει να υποχωρεί η νέα θερινή τουριστική περίοδος ξεκινά με μειωμένες στο παρόν στάδιο πτήσεις. Με βάση τον προγραμματισμό ο αριθμός των πτήσεων αυξάνεται σημαντικά τον Ιούλιο.

Οι ξενοδόχοι της Πάφου αναμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας ενώ οι επιχειρηματίες της επισιτιστικής βιομηχανίας ζητούν άρση των περιορισμών στην λειτουργία των δικών τους μονάδων.  Την περίοδο αυτή λειτουργούν μόλις δώδεκα  ξενοδοχεία στην επαρχία Πάφου φιλοξενώντας κυρίως Ρώσσους και Ισραηλίτες τουρίστες. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Ευριπίδης Λοιζιδης δήλωσε ότι επι του παρόντος τα νούμερα είναι  αρκετά χαμηλά αλλά παρά το νέο καθολικό κλείσιμο στην Κύπρο οι επισκέπτες των δυο μεγάλων αγορών της Ρωσίας και του Ισραήλ συνέχισαν να έρχονται στην Κύπρο.

Οι ενασχολούμενοι με τον τουρισμό αναμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις των επομένων ημερών, στις 7 Μαΐου,  από την κύρια τουριστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά την ημερομηνία αυτή θα γίνουν ανακοινώσεις για την κατηγοριοποίηση της Κύπρου από την Βρετανία. Σημειώνεται ότι μόλις 27 πτήσεις εβδομαδιαίως  εκτελούνται στο αεροδρόμιο Πάφου την περίοδο αυτή κυρίως από και προς αεροδρόμια του Ισραήλ και της Ρωσικής ομοσπονδίας. Με βάση τον προγραμματισμό της διαχειρίστριας εταιρείας των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου οι πτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200 στο αεροδρόμιο Πάφου  κατά  τον Ιούλιο με τις περισσότερες από αυτές να εκτελούνται από και προς αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι επιχειρηματίες της επισιτιστικής βιομηχανίας αξιώνουν την σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών  και στα κέντρα αναψυχής.  Ο Φίλιππος Γενεθλίου εκ μέρους του  ΠΑΣΙΚΑ Πάφου σημείωσε ότι  ενόσω λειτουργούν τα ξενοδοχειακά καταλύματα θα πρέπει κάτω από αυστηρά  αλλά βιώσιμα και λειτουργικά  πρωτοκόλλα να λειτουργήσουν και τα κέντρα αναψυχής για να στηρίξουν και την βιομηχανία του τουρισμού.

Ανάλογα και με την επιδημιολογική κατάσταση σε Κύπρο και Ευρώπη οι περισσότερες τουριστικές μονάδες προγραμματίζουν να επαναλειτουργήσουν πλήρως περί τα τέλη Μαΐου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button