Επικαιρότητα

Τέλειωσαν οι αγορεύσεις έρχεται η απόφαση για Πετρανα

Την τελική της αγόρευση έδωσε σήμερα η κατηγορούσα αρχή στην υπόθεση του θανάτου της 46χρονης Petrana από την Βουλγαρία που εκδικάζεται στο κακουργιοδικείο.

Ο κατηγορούμενος, είπε ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, είπε συνειδητά ψέματα και χαρακτήρισε την ένορκη μαρτυρία του 28χρονου τόσο παραστατική που άγγιζε, όπως ανέφερε, τα όρια της παράστασης και της υποκριτικής.

Ο κ. Χατζηκύρου ανέφερε στο Δικαστήριο, πως ο θάνατος της 46χρονης προκλήθηκε από δαγκώματα σκύλων με αποτέλεσμα να καταλήξει, προσθέτοντας πως όλοι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν την θανούσα , συμφώνησαν με αυτή την προσέγγιση.

Η θέση Δημοκρατίας είπε ο κ. Χατζηκύρου όπως εκφράστηκε και από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα είναι ότι  η επίθεση που δέχτηκε η άτυχη γυναίκα έγινε στην σκηνή, όπου και εντοπίστηκε. Διερωτήθηκε μάλιστα απαντώντας στις τοποθετήσεις της υπεράσπισης γιατί να θέλει κάποιος να κτυπήσει την Petrana με τόσα σοβαρά κτυπήματα και να την εγκαταλείψει τραυματισμένη στο μέρος όπου βρέθηκε.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως από το γεγονός ότι εντοπίστηκε χόρτο στο χέρι της 46χρονης γυναίκας, υποδηλοί ότι το επεισόδιο συνέβη στο χωράφι.
Σε σχέση με το ζήτημα που ηγέρθη στο Δικαστήριο για το ποιοί σκύλοι σκότωσαν την 46χρονη, εάν δηλαδή ήταν οι σκύλοι Rottweiller του κατηγορούμενου, αν ήταν σκύλοι περίοικων ή αδέσποτοι που περιφέρονταν πέριξ ή κοντά στο  υποστατικό ο κ.  Χατζηκύρου εξέφρασε την θέση ότι δεν παρουσιάστηκε καμία μαρτυρία που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Μόνο συνέχισε οι σκύλοι του κατηγορούμενου υπήρχαν ελεύθεροι εκείνη την ημέρα στην περιοχή μετά από σχετικές μαρτυρίες.

Είπε ακόμη  πως η πιο πιθανή εκδοχή είναι η Petrana όταν είδε τους σκύλους να έκανε μια κίνηση, να την κυνήγησαν , να προσπάθησε να φύγει και μόλις οι σκύλοι την ακινητοποίησαν και δεν την θεώρησαν απειλή ρίχνοντας την κάτω να αποχώρησαν αφού την δάγκωσαν.

Υπέδειξε επίσης ότι  ο 28χρονος είχε αναφέρει ότι κατά την μεταφορά της 46χρονης στο φορείο του ασθενοφόρου λέρωσε τα χέρια του και την μπλούζα του, λέγοντας ψέματα, όπως είπε,  για να δικαιολογήσει το ενδεχόμενο μεταφοράς αίματος στο κλουβί των σκύλων.

Ενας κανονικός άνθρωπος , συνέχισε, όταν λερώνεται μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο, δεν πηγαίνει στα κλουβιά των σκύλων του για να τα ταΐσει αλλά αλλάζει αμέσως τα ρούχα του.

Οι αναφορές του 28χρονου αποτελούν στημένα επεισόδια, συνέχισε,  και πως δεν υπήρξε η φυσικότητα στις απαντήσεις του κατηγορούμενου ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο κ. Χατζηκύρου είπε πως ο θάνατος της 46χρονης με τον τρόπο που πέθανε είναι πρωτοφανής,συγκλόνισε την κοινή γνώμη και πως θα πρέπει η απόφαση του Δικαστηρίου να έχει καθοδηγητικό χαρακτήρα.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις  9.12. 2019.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close