Επικαιρότητα

Σύσκεψη φορέων στο αεροδρόμιο Πάφου

Στη καθαριότητα του περιβάλλοντα χώρου του αεροδρομίου Πάφο προχωρούν Δήμοι, και  φορείς 

Συνάντηση με θέμα την καθαριότητα, τον εξωραϊσμό και την τοπιοτέχνηση του περιβάλλοντα χώρου του αερολιμένα Πάφου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του αεροδρομίου Πάφου.  

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο Δημαρχεύων Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης, εκπρόσωποι του Τμήματος Δασών, η Διευθύντρια της Πολιτικής αεροπορίας, ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου και ο Διευθυντής του αεροδρομίου Πάφου Γιάννης Χάρπας.  

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου μετά το πέρας της περιοδείας του στο αεροδρόμιο Πάφου και στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο έθεσε αναγκαιότητα την αλλαγή της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα ο χώρος που περιβάλλει το αεροδρόμιο Πάφου. Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα καθαριότητας αλλά και σε διαφημιστικές πινακίδες που δεν έχουν άδεια για την τοποθέτηση τους. Είναι κοινή διαπίστωση όλων πρόσθεσε, ότι η επέκταση του κτιρίου του αερολιμένα Πάφου είναι επιβαλλόμενη. συνάντηση είπε αποτελεί πρωτοβουλία των Τοπικών αρχών της επαρχίας Πάφου και άλλων φορέων με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αερολιμένας Πάφου και κυρίως με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον γενικότερο εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου όπως κλαδέματα , καθαριότητες, θέματα φωτισμού και πεζοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή. Το αεροδρόμιο Πάφου συνέχισε ο κ. Φαίδωνος βρίσκεται στα όρια δύο μικρών κοινοτήτων που δεν έχουν την επάρκεια και τα μέσα για να προβούν σε αυτές τις εργασίες. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια θα συμβάλουν οικονομικά και ο Δ. Πάφου και οι άλλοι Δήμοι αλλά και η Hermes Airports, για να ολοκληρωθεί η πρωτοβουλία εντός Δεκεμβρίου. Είπε ακόμη πως το Τμήμα Δασών θα δει το γνωστό Δασάκι της Τίμης στο οποίο έχουν αποξηραθεί τα περισσότερα δέντρα , ώστε να επιτευχθεί μια καθαριότητα, επαναφύτευση και συντήρηση. Απηύθυνη επίσης έκκληση στην Hermes Airports να είναι πιο αυστηρή στην συντήρηση του αεροδρομίου Πάφου .  

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του αεροδρομίου Πάφου Γιάννης Χάρπας χαιρέτησε τις προσπάθειες που καταβάλλονται αλλά και τα όποια έργα που γίνονται για το αεροδρόμιο Πάφου και την αναβάθμιση του. Όσον αφορά το παλιό κτίριο του αεροδρομίου Πάφου που είναι και αναξιοποίητο, γίνονται συνέχισε προσπάθειες για την εκμετάλλευση του, προσθέτοντας πως μέχρι σήμερα αυτό δεν έγινε κατορθωτό.  Έχουμε βγει σε διαγωνισμό ωστόσο σημείωσε η εταιρεία που επιλέχτηκε δεν μπορούσε να προχωρήσει για κάποιους λόγους.   

Εξάλλου η Διευθύντρια της Πολιτικής Αεροπορίας του αερολιμένα Πάφου Βασιλική Θεοδώρου  χαρακτήρισε την σύσκεψη πολύ σημαντική προσθέτοντας πως αναμένουν να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν σήμερα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.  Πρόκειται συμπλήρωσε για διεθνή αερολιμένα και σίγουρα όλοι θέλουμε να δούμε όσο γίνεται την καλύτερη εμφάνιση του αερολιμένα Πάφου τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του χώρου.    

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button